Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne 2021

Hajusteista tai passiivisesta tupakoinnista sairastuminen ovat esimerkkejä asioista, joita monet eivät tajua ennekuin itse sairastuvat.

Asiasta voi julkaista lukuisia tutkimustuloksia, mielipidekirjoituksia ja kansalaisaloitteita (joulukuussa on tehty ainakin kaksi) mutta vaikuttaa siltä, että vain omat ja lähipiirin kokemukset saavat muuttamaan toimintatapoja.

Faktaa on, että passiivinen tupakointi sairastuttaa sekä tappaa ja muiden käyttämät lukuisat eri hajustetut tuotteet aiheuttavat terveyshaittoja monille ihmisille. Taloudelliset menetykset on myös laskettu mutta ketäpä ne kiinnostaisi.

Keuhkosyöpä, astma, allergiat ja yliherkkyydet lisääntyvät. Yhä suurempi osa keuhkosyöpään sairastuneista ei itse tupakoi. Mikä aiheuttaa tämän? Naapurin tupakansavu? Joka paikassa nenään tunkevat keinotekoiset hajusteet? Tutkijat jatkavat tutkimista mutta maalaisjärkeäkin voisi käyttää.

Ilmastonmuutoksen vaikutuksesta tulevaisuuteen näkee uutisia jatkuvasti, entä elämä tässä ja nyt.

Olisiko syytä miettiä mitä tehdään sille ilmalle mitä juuri nyt hengitämme.

Onko ok joutua hengittämään kotonaan tupakansavua vain sen takia, että joidenkin mielestä tupakoitsijoiden oikeudet menevät puhtaan sisäilman edelle. Onko ok että allergiset, astmaatikot ja hajusteherkät eivät pysty käyttämään julkisia kulkuneuvoja tai asioimaan julkisissa tiloissa muiden käyttämien hajusteiden takia.

 

Esteetön asuminen ja asioiminen; kaunis ajatus, joka ei koske muiden hajusteista tai naapurin tupakansavusta sairastuvia.

 

Tehkäämme yhdessä uudesta vuodesta 2021 parempi elää ja hengittää!

 

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7770

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7785

TiinaArlin

56v,lapseton sinkku Vantaan Myyrmäestä. Työttömien, pätkäduunarien, hajusteyliherkkien, lapsettomien, yksinelävien, sairaiden ja pienituloisten eläkeläisten asiat sydäntä lähellä. Halu auttaa ja vaikuttaa vielä tallella vaikka kovia tullut koettua työelämässä ja muutenkin. Olisko niin, että ymmärrys ja empatia kasvaa kun itsekin kärsii... "Jokainen voi toimia kykyjensä ja jaksamisensa mukaan ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin puolesta."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu