Vankilaan turvaan passiiviselta tupakoinnilta 2021

Huomasin, että hallitus on antanut eduskunnalle esityksen jolla; ”Tupakointi suljetuissa vankiloissa ehdotetaan kiellettäväksi kokonaan.”

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_165+2020.aspx

 

Milloin hallitusta ja päättäjiä kiinnostaa ”ei rikollisten” henki ja terveys, sillä kerrostaloissa tapahtuvaan tupakointiin ette ole saaneet puututtua lukuisista yhteydenotoista huolimatta?

Viime talvena otin aiheesta yhteyttä siinä yhteydessä kun ikäihmisille ja riskiryhmäläisille suositeltiin koronan takia kotona pysymistä ja moni muukin joutui viettämään kotonaan enemmän aikaa ja samalla hengittämään naapurista tulevaa tupakansavua.

 

Suomessa on runsaasti kerrostaloja, joissa savun kulkeutumista huoneistosta toiseen ei voida estää eivätkä taloyhtiöt tai terveysviranomaiset silti kiellä tupakointia ko tiloissa.

 

Nykyisen tupakkalain antama mahdollisuus kieltää kerrostaloissa tupakointi ei ole passiivisesta tupakoinnista kärsivän kannalta toimiva. Taloyhtiöissä on isoja eroja ja enemmistöpäätösten saaminen ja raskaan prosessin läpivieminen ovat mahdottomia.

 

Pitäisikö vankiloissa niin kuin taloyhtiöissäkin järjestää vaan äänestys jossa enemmistö päättää vai olisiko jo vihdoin aika kieltää tupakointi kokonaan myös kerrostaloissa.

 

Hallituksen esitys toteaa: ”On vahvaa näyttöä siitä, että passiivinen tupakointi aiheuttaa ja pahentaa useita kansanterveydellisesti merkittäviä sairauksia.”

 

Onko vankien terveys tärkeämpi kuin muiden?  Pitääkö tehdä rikos jotta säästyy tupakansavulta ja sen aiheuttamilta terveyshaitoilta?

 

Kotirauha tupakoimattomille!

TiinaArlin

55v,lapseton sinkku Vantaan Myyrmäestä. Työttömien, pätkäduunarien, hajusteyliherkkien, lapsettomien, yksinelävien, sairaiden ja pienituloisten eläkeläisten asiat sydäntä lähellä. Halu auttaa ja vaikuttaa vielä tallella vaikka kovia tullut koettua työelämässä ja muutenkin. Olisko niin, että ymmärrys ja empatia kasvaa kun itsekin kärsii... "Jokainen voi toimia kykyjensä ja jaksamisensa mukaan ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin puolesta."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu