Lasten harrastukset jatkuvat varovasti Helsingissä – onneksi

Hankin joulun aikaan itselleni salikortin ostarin kellarissa sijaitsevalle kuntosalille. Olen suunnannut sinne iltaisin, pää sumussa etätyöpäivän jäljiltä, ja aika usein olen matkallani ohittanut teineistä koostuvan ihmismuurin.
Teinejä parveilee käytävillä pankkien ja apteekkien sulkemisajan jälkeen. Heitä on autotallissa pitämässä pakkasta ja pihalla räkimässä rinkiin. Ja missä muualla he olisivatkaan? Harrastukset ovat tauolla. Viereinen nuorisotalo ja kirjasto ovat olleet kiinni jo pari kuukautta. Se on hemmetin pitkä aika – vaikka mitäpä minä siitä tietäisin, minähän pääsen koronakurjuutta pakoon salilleni silloin kun siltä tuntuu.
Näillä rajoituksilla on ollut lapsille ja nuorille pahimmillaan todella vakavat vaikutukset – siitä kertoo esim. viime aikojen mielipidekirjoittelu. On syrjäytymistä, apatiaa ja toivottomuutta, jopa koulupudokkuutta. Täysi-ikäiset pääsevät baareihin, lapset kouluun, mutta nuoret hautautuvat koteihinsa ruutujen ääreen. Ei ihme, että rajoitukset koettelevat ihmisten oikeustajua.
Nyt pääkaupunkiseudulla päätettiin, että lasten ja nuorten harrastuksia avataan hieman. Olen erittäin iloinen tästä päätöksestä. Nyt monessa perheessä vilkuillaan whatsapp-ryhmiä ja odotellaan lajiliittojen ohjeita treenien alkamisesta.
Tottakai päätös sisältää riskin tartuntojen lisääntymisestä, mutta jos tautitilanne tästä pahenee rajusti, niin kyllä se johtuu suuremmin jostain aivan muusta kuin lasten ja nuorten harrastustoiminnasta. Puskaradio kertoo Helsingissäkin pidetyistä kymmenien osallistujien opiskelijajuhlista. Kauppakeskus Jumbon käytävillä oli viikonloppuna melkoisesti tungosta.
Vastuu lasten ja nuorten harrastustoiminnan tartuntojen välttämisessä on aikuisilla. Halleihin ei aikuisten tarvitse edelleenkään mennä sisälle.
Juttua muokattu: lisätty otsikko
TiinaRytky
Sosialidemokraatit Helsinki

Helsinkiläinen sosiaalidemokraatti, ehdolla kuntavaaleissa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu