Biokaasu

Biokaasu

 

Pääministeri Rinne julkaisi mielipiteensä vanhojen diesel- ja bensiinimottoristen autojen muuttamisesta biokaasua käyttäviksi valtion tuella.

Ilmeisesti ajatus on luoda Suomeen nykyisen polttoainejakelun laajuinen, kattava biokaasun jakeluverkosto ja niihin joka navetasta biokaasuputkisto joka jakeluasemalle. Luonnollisesti lantaa ei enää levitetä pelloille, vaan lannoitus hoidetaan keinolannotteilla. Joka navetassa on totta kai biokaasutekniikka ja maatalouden kaikki koneet ( ehkä lypsykoneita lukuunottamatta ) toimisivat biokaasulla.

En vaan ymmärrä, miten biokaasua riittäisi kaikkiin autoihin. Ehkä Suomi saa jatkumaan koko Venäjän lisäämään biokaasutuotantoaan niin, että saisimme tuontimme lisääntymään.

Kun aikanaan pääsemme tähän Rinteen haaveilemaan lopputulokseen, alamme miettiä, mitä teemme biokaasumoottoreiden pakokaasuille ja rupeamme siirtymään sähköautoihin joiden sähkönjakelu sujuu suhteellisen helpolla vaikka joka parkkipaikoille. Kaupungeissa vesi- aurinko- ja tuulienergialla tuotetulla sähköllä. Mökeillä aurinkopaneeleilla tuotetulla sähköllä ja matkoilla sähkölatausasemilla.

 

Nimimerkki ’Haaveileva autoilija’

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu