Hallitus avatkaa silmänne!

Menkääpä kerran suomalaiseen ravintolaan! Vaikkapa lounasaikaan! Kuinka monta asiakaspaikkaa näette? Kuinka monta asiakasta näette! Vai käyttekö koskaan.ravintoloissa tavallisina asiakkaina?

Minä näen ravintolassa kahden hengen pöytiä, neljän hengen pöytiä ja kuuden jopa useammankin hengen pöytiä. Isommille seurueille ravintoloitsija on heti valmis yhdistämään pöytiä tarpeen mukaan. Näitä pöytiä te kutsutte ’asiakaspaikoiksi’ tai ehkä pikemmonkin pöytien tuolimääriä. Näitä te puolitatte tai poistatte käytöstä erilaisilla kriteereillä. Käytännössä ravintoloitsija joutuu yrittämään toteuttamaaan hämäriä ajatuksianne. Ei hän käytännössä voi pistää kahden hengen pöydästä toista tuolia pois käytöstä, eikä neljän hengen pöydästä yhtä, kahta tai kolmea tuolia pois käytöstä jne. Kyllä hän yrittää noudattaa asiakkaiden toiveita eli tarjota asiakaspaikkojaan eli käytännössä pöytiään asiakkaan toivomuksen mukaan jopa pöytien sijainnin mukaan. Ei siis tuolejaan eikä tuolien määrän eikä sijainnin mukaan.

 

Entäpä miten käytännössä ravintoloissa asiakkaat toimivat? Käytännössä kahden  tai neljän hengen pöydässä haluaa usein istua yksikin asiakas riippuen ’asiakaspaikkojen’ vapaana olosta. Yhden hengen pöytiä ei ravintoloissa juuri ole. Kahden hengen seurue taas usein istuu tai ohjataan istumaan neljän hengen pöytään. Näin jo luonnostaankin asiakaspaikoista täyttyy puolet tai vähemmän. Ei siihen tarvita hallituksen määräyksiä eikä suosituksiakaan. Käytännössä ravintolat ovat siis varsinkin lounasaikaan puolillaan asikaista vaikka kaikki asiakaspaikat olisivat käytössä eli käytettävissä. Iltaravintoloissa tilanne on vähä toisenlainen, koska ravintoloitsija voi järjestellä pöytiään ennakkovarausten mukaan, mutta koronatartuntoja ajatellen pöytäkunnisssa tällöinkin istuu useimmiten jo ennestäänkin toisilleen tuttuja ja läheisiä ihmisiä eikä tartuntavaara ole kotikutsuja suurempi. Yleensäkin toisilleen tuntemattomia ihmisiä ohjataan samaan pöytään lähelle toisiaan saati että kukaan tunkeutukaan samaan pöytään tuntemattoman kanssa. Toivottovasti hallitus tuntee edes suomalaisen luonteen!

 

Siis käykääpä hallitus joskus lounasravintolssa! Menkää yksin; ei koko hallitus samalla kertaa! Katsokaa ja seuratkaa, miten itse toimitte, miten ravintoloitsija toimii, siis miten ravintolat toimivat! Ehkä näin menetellen silmänne avautuvat ja huomaatte toimineenne väärin sekä asiakkaita että ravintoloita kohtaan. Ja luovutte asiakaspaiikkarajoituksistanne, jotka todellisuudessa ovat olleet käytännössä pelkkiä elinkeinoelämän rajoituksia ja kiusantekoa varsinkin ravintoloitsijoille.

 

Hallitus! Jos ja kun haluatte välttää ravintoloissa koronan leviämistä, yrittäkää vähentää sairaan ja / tai altistuneen ihmisen pääsyä ravitoloihin, mikä edellä kuvaamallani tavalla toimien jo käytännössä estyy ( vieraat ihmiset eivät mene toistensa lähelle ), keskittykää testauksiin, jäljityksiin. Jos haluatte välttämättä tehdä konkreettisia toimia koronan leviämisen estämiseksi ravintoloissa, hankkikaa maskeja, hankkikaa kuumemittareita, joita edelleenkin käytetään varsinkin aasian maissa estämään kuumeisten ihmisten pääsyä paikkakunnalta toisellle ja erinäisiin yleisötilaisuuksiin. Onko edes kuumemittareita maassa, tilauksessa tai edes ajatuksissa?. Haluaisin uskoa, että te hallitus yritätte estää koronan leviämisen siihen sairastumiset ja varsinkin kuolemiset. Tehkää silti järkeviä päätöksiä!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu