Ikärasismia vaiko ylivarjelua

 

Kun hallitus luokitteli +70 vuotiaat riskiryhmäksi ja kehotti pysymään kotona, on ainakin minulle lähes 86 vuotiaalle alkanut tulla syytöksiä, kun olen käynyt omalla autolla mökilla tai kotimaisemassa liikkumassa. Syytöksiä ovat antaneet omat lapset, lapsenlapset ja nuoret tuttavat sekä mökkipaikkakuntalaiset. Kun yritän puolustella sillä, että tarvitsen liikuntaa, että en voi vain istua ja maata neljän seinän sisällä, niin saan syytöksiä, että voin saada tartunnan, kun olen riskiryhmää. Yritän puolustautua, etten ainakaan voi tartuttaa ketään, kun en ota lähikontakteja ulkoillessani enkä myöskään tapaa kotonani ketään ja menen heti hoitoon, jos saan oireita. Ei auta! Syytetään, että jos kuitenkin saat tartunnan viet joltakin hoitopaikan.

Koitan selittää, että nythän tehopaikkoja on turhan panttina ja käyttämättömänä n. 300-1000 ja käytössä vasta 17.  Eli nyt on siitä syystä oikea aika sairastaa ennenkuin sairastavuus lisäytyy ja hoitopaikoista tulee pulaa. Suotta selitän! Syytökset jatkuvat. Enkö tajua, että lisään hoitohenkilökunnan stressiä ja työtä ja vien paikan joltain enemmän tarvitsevalta ja teen sen tahallasi.

Hyvä rouva pääministeri poistakaa tämä aloittamanne ikärasismi, joka mielestäni on jopa laitonta.

 

Ps. Sain jo palautetta.seuraavassa yksi:

 

” ’Kokko ei ole ymmärtänyt liikkumisrajoituksen ydintä.

 

Iäkkäät ihmiset saavat erittäin vakavan tautimuodon monikymmenkertaisesti todennäköisemmin kuin nuoret. Siksi heitä erityisesti varjellaan saamasta tartuntaa. Omaksi parhaakseen ja myös terveydenhuollon kapasiteetin pitämiseksi vapaana.

 

En usko että Kokko haluaa kuolla hitaasti hengenahdistukseen. ”

En kaipaa muilta tällaista varjelua, minkä koen syyllistämisenä. Osaan mielestäni varjella itseäni ilman holhousta, syyllistämistä tai peräti käskemistä.

Tavallani eläen en vielä ole rasittamassa vanhainkoteja tai hoitolaitoksia enkä edes lähiomaisia ainakaan fyysisesti.

 

Onneksi tuli myös monta myönteistä suhtautumista. Kiitos niistä.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu