Koronarokotteet haittavaikutuksiako?

Kaikissa lääkkeissä on haittavaikutuksia. Kun saat reseptin voit jo ennen lääkkeen ostoa tarkistaa netistä pakkausselosteen, jossa kerrotaan perusteellisesti lääkkeen tiedot. Sama seloste löytyy myös ostamastasi lääkepakkauksesta. Myös useimmissa reseptittä ostettavissa lääkkeen omaisissa tuotteissa on seloste. ( katso esimerkiksi Burana )

Pakkausselosteissa on hyvin yksityiskohtaisesti kerrottu lääkkeen ominaisuudet, kerrotaan, mitä sinun on tiedettävä ennen kuin käytät lääkettä, kerrotaan, mitä sinun on tehtävä, jos käytät muita lääkkeitä tai olet raskaana, kerrotaan haittavaikutukset ja niiden yleisyys, ym.

Moni lääkitys pyrkii ennalta ehkäisemään tiettyjen sairauksien syntymistä. Näin esimerkiksi kolesterooli- ja verenpainelääkkeet. Eli lääkettä käytetään samaan tarkoitukseen kuin koronarokotteita ennakkoehkäisyyn.

Lääkkeitä ei saa ilman lääkärin kirjoittamaa reseptiä. Ennen reseptin kirjoittamista lääkäri tekee lääkärintarkastuksen ja mahdollisia tutkimuksia esimerkiksi laboratoriokokeita. Rokotteita annetaan ilman lääkärintutkimuksia. Ne rinnastetaan siis Buranan kaltaisiin tuotteisiin.

Rokotteista löytyy netistä lääkkeiden pakkausselosteiden kaltaisia tietoja. Miksei niitä anneta rokotetuille paperilla kuten lääkepakkauksissa? Eihän kaikki osaa tai ymmärrä käydä netissä katsomassa. Netistä kyllä löytyy runsaasti ohjeita ja kehoituksia, miten menetellä erilaisten oireiden ilmestyessä.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu