Lisää lääkehaitoista

Otan vielä yhden esimerkin lääkkeen haittavaikutuksista. Seuraavassa osa Ketipinor lääkkeen pakkausselosteen tekstistä ja omat kysymykseni lähiomaisilleni ja snulle blogini lukijalle.

 

’ Ota heti yhteyttä lääkäriin tai lähimpään sairaalaan, jos ajattelet itsesi 

vahingoittamista tai itsemurhaa. Olosi voi helpottua, jos kerrot jollekin sukulaiselle tai läheiselle ystävällesi masennuksestasi ja pyydät heitä lukemaan tämän pakkausselosteen. Voit myös pyytää heitä kertomaan sinulle, jos he huomaavat masennuksesi pahentuvan tai jos he ovat huolissaan muutoksista käytöksessäsi.

-Otatko tämän vastuun itsellesi lähiomaiseni?

 

Psykoosilääkkeet, joihin Ketipinorkin kuuluu, saattavat aiheuttaa rytmihäiriöitä, jotka voivat olla vakavia ja vaikeimmissa tapauksissa kuolemaan johtavia.

-Ikäiselläni onkin jo aika kuolla. Haluatko sitä? ’

 

Mitä jos otan tällaista lääkettä lääkärin kirjoittaman reseptin saatuani lukematta yllä mainittuja pakkausselosteen varoituksia, voidaanko kuoltuani lääkkeeseen lääkäriä syyttää murhasta, kun hän on tietoisesti ja suunnitelmallisesti määrännyt lääkkeen, joka aiheutti kuolemani?

Muuttuuko tilanne, jos olen lukenut pakkausselosteen ja siirtänyt vastuun lähiomaisilleni?

Itse en ottaisi tällaista lääkettä luettuani pakkauselosteen. En edes ostaisi lääkettä luettuani netistä pakkauselosteen.

 

Miten sinä menettelisit?

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu