Mikä on ero koronassa ja influenssassa?

Mikä ero on koronapandemiassa ja kausi-influenssassa?

Kausi- influenssaan on ollut olemassa rokote, jota kuitenkaan kaikki eivät olle ottaneet tai saaneet. Koronaan ei vielä ole rokotetta. Siinä ero. Muuta eroa en näe!

Sekä korona että kausi-influessa tappavat riskiryhmäläisiä jokseenkin saman verran vuosittain. Kausi-influenssaa edeltäneet honkongilainen ja aasialainen pandemia tappoivat huomattavasti enemmän silloin, kun niihin ei ollut rokotetta. Tottakai poliittisilla rajoituspäätöksillä ja ihmisten järkevällä toiminnalla on ollut hillitsevä ja hidastava vaikutus koronan leviämisessä. Toivottavasti kaikenlainen toiminta, jolla leviäminen hidastuu ehtii vähentämään sairastumisia ja kuolemia siihen asti, kun rokotukset saadaan vaikuttamaan ehkäisevästi taudin kulkuun.

 

Suurin ja vaikuttavin ero koronan ja influenssan (myös 1950-1960 luvun pandemioiden) hoidossa on maailman laajuinen poliittinen puuttuminen taudin leviämiseen ja median valtava kiinnostus ja melu taudin seurantaa. En ole lainkaan vakuuttunut, että tällä poliittisella ja median sotkeutumisella on ollut myönteinen vaikutus tilanteeseen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu