Minulle tärkeät tiedot. Kuuluuko henkilötunnus niihin?

Mitkä ovat sinulle tärkeät tiedot, joiden et tahtoisi joutua rikollistn käsiin?

Onko esimerkiksi henkilötunnus tällainen tieto?

Mielestäni henkilötunnus ei ole minulle tärkeä tieto. Viranomaisille ja erilaisille yrityksille, jotka yhdistävät keskenään tietoja, henkilötunnus on tärkeä tieto.

Pelkkä henkilötunnus ei kerro kenellekään muuta kuin, että siinä on jonkun minulle tuntemattoman henkilön syntymäaika ja sukupuoli. Minulle eikä kenellekään muullekaan ei pelkkä henkilötunnus anna pääsyä vahvalla tunnistuksella suojattuihin tietoihin; ei pankkitietoihin, ei Kelan kantatietoihin tms.

Mielestäni minulle tärkeitä tietoja ovat tiedot, jotka minä niinkuin muutkin antavat nettiostoksia tehdessään. Tällaisia ovat kotiosoite, johon ostokseni toimitetaan, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, joilla hoidetaan tarvittava viestintä myyjän ja ostajan välillä, usein myös luottokorttitiedot annetaan ostoksia maksettaessa.

Kotiosoite ja varsinkin mökkiosoite on joutuessaan rikollisen käsiin vahingollinen, sillä esimerkiksi murtovaras voi yhdistäessään sen mm. liikkumiseni  paljastavaan kännykän paikallistamiseen käyttää sitä hyväkseen.

Sähköpostiosoitettani rikollinen voi käyttää hyväkseen päästäkseen käsiksi heikolla tunnistautumisella suojattuihin tietoihini. Rikollinen kirjoittaa vain omassa älylaitteessaan palveluun, jota tietää tai arvaa minun käyttävän. Kirjoittaa minkä tahansa salasanan ja kertoo sitten se unohtaneensa. Antaa oman sähköpostiosoitteensa ja vaihtaa salasanansa ja pääsee sitten käyttämään minun sähköpostiosoitteella palveluja.

Puhelinnumeroa käytetään hyvinkin paljon häiritsemiseeni puhelinmyyjien toimesta.

Kännykkäni tietämällä voidaan nykyään paikantaa mm. olinpaikkani vaikkapa ulkomailla tai mökillä oleskeluni ja yhdessä kotiosoitteeni kanssa suunnitella murtautumista kotiini.

Luottokorttini tiedot ovat joutuessaaan vääriin käsiin todella vaarallisia ja minulle vahingollisia.

Miksi siis henkilötunnustani vainotaan ja halutaan vaihtaa, kun mielestäni pelkästään sen avulla ei voida tehdä mitään pahaa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu