Ruokaravintolassa käynti 1.11. jälkeen

Kävin lounaalla erässä ruokaravintolassa, joka oli melkoisen täynnä asiakkaita. Kysäisin ravintoloitsijalta, montako asiakaspaikkaa hänellä nyt on. Hän antoi täsmällisen luvun. Kysyin montako asiakasta hänellä on. Hän vastasi: Niin monta kuin mahtuu. Olimme yhtä mieltä siitä, että eivät asiakaspaikat tartuta koronaa, vaan sairaat ja altistuneet asiakkaat. Hallituksen pitäisi siis antaa konkreettisia taudin leviämistä estäviä ohjeita. Totesimme, että nytkin monissa kahden ja neljän hengen pöydissä istuu yksi asiakas ja että suomalaiseen luonteeseen kuuluu, ettei samaan pöytään juuri mennä. Näin asiakaspaikat jo luonnostaan ovat poissa käytöstä. Turha niitä on rajoittaa!

No mitä konkreettisia toimia sitten hallitus voisi ottaa käyttöön. Tarkoitus ei tietenkään saisi olla vähentää asiakaspaikkoja, vaan vähentää sairaiden ja altistuneiden pääsyä terveiden joukkoon. Miten tähän päästäisiin. 

  1. Asiakkailta vaadittaisiin vähintään maski tullessaan ravintolapöytään.
  2. Asiakkaiden lämpö mitattaisiin sisään tullessa. Näin tehtiin laajasti itämaissa.
  3. Vaadittaisiin koronakoirat ravintoloiden sisääntuloon testaamaan tulijat.
  4. Tehtäisiin pikatestit sisääntulijoille.
  5. Desinfioitaisiin tulijat päästä jalkoihin.

En ole nähnyt hallituksen edes pyrkivän taudin leviämistä rajoittaviin toimiin, vaan pikemminkin elinkeinoelämää rajoittaviin toimiin.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu