Suomi-neito kartalla

Nyt 90-vuotiaana isovaarina katsoessani säätiedotuksissa
Suomi -neitoa kartalla, palaan usein lapsuuteeni 1930-luvulle. Suomen kartalla tuli kartan hahmo Suomi-äiti kädet ojossa ottamaan minut syliinsä.
Sitten syttyi sota ja saksalaisia sotilaita oli kotikylässäni. Heiltä opin
’Heil Hitler’ tervehdyksen. Kuulin myös aikuisten kertovan suomalaisten sotilaiden ottavan venäläisiä sotavankeja rintamalla. He huutavat ’Ruki ver’ komennon, jolla saivat vangit laskemaan aseensa ja nostamaan kätensä ylös antautumisen merkiksi. Näin opin kahden vieraan kielen sota-ajan sanontoja.
Lähdin 9-vuotiaana sotalapseksi vuonna 1943 Ruotsiin, jossa opin kolmannen kielen sanoja. Kuulin siellä Suomen ja Neuvostoliiton rauhan neuvotteluista. Suomi oli nostanut kätensä ja antautunut. Se näkyi selvästi Suomen kartassa. Suomi-neito oli molemmat kädet pystyssä.
Palasin sodan jälkeen takaisin Suomeen kotiini. Rauhan neuvotteluissa Suomi neito menetti vasemman kätensä ja pitkän hameen helmat revittiin riekaleiksi. Suomi menetti Petsamon ja suuren osan Karjalaa ja Porkkalan.
Jäi jäljelle Suomi-neito, jonka oikea käsi oli ojossa Heil Hitler asennossa. Siis sodan ajan aseveljemme ja Neuvostoliiton pahimman vihollisen natsi Saksan tavoin.
Siis natsi Saksa, jonka sanottiin olevan myös Italian Mussolinin perustaman fasismin takana.
Nyt Ukraina on Venäjän mielestä fasistinen valtio, joka on hävitettävä. Suomen kartta muistuttaa Putinia Suomen fasismista ja natsiudesta. Suomi on siis myös hävitettävä. Tämä näkyy nyt jopa Petroskoin koulujen käyttämässä Suomen kartassa siten, että Suomi on esitetty kahtia jaettuna. Joensuu Oulu lijan yläpuolella oleva osa Suomea kuuluu Venäjään. Enää ei ole Suomi-neitoa kartalla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu