Turhaa melua henkilötunnuksesta!

 

Henkilötunnus on Vastaamon tietomurron yhteydessä arvoon  noussut arvaamattomaan. On ruvettu puhumaan jopa  henkilötunnuksen vaihtamistarpeesta.

Eihän henkilötunnuksella voi kristää! Vai voisiko joku suostua maksamaan siitä, että henkilötunnuksesta ilmenee ihmisen ikä tai sukupuoli. Eihän pelkkä henkilötunnus paljasta juuri kenellekään kuka minä olen, ei minun  nimeäni, osoitettani, puhelinnumeroani eikä sähköposti- tai kotiosoitettani. Mietipä, että kun näet pelkän henkilötunnuksen näet vain jonkun sinulle tuntemattoman ihmisen iän ja sukupuolen.

Pelkällä henkilötunnuksella hakkeri ei myöskään pääse käsiksi pankkitietoihin, väestörekisteritietoihin eikä Kelan kantatietoihin. Ei siis myöskään mihinkään vahvaa tunnistautumista vaativiin yritystenkään tietoihin.

Siis turhaa meteliä henkilötunnuksen julkitulon vaaroista!

Hakkerilla on jo hallussaan kaikki arkaluonteinen Vastaamon hallussa oleva tieto. Henkilötunnusta hakkeri voisi käyttää hyväkseen vain murtautumalla johonkin toiseenkin arkaluonteiseen tiedostoon ja yhdistämällä henkilötunnuksen avulla hakkeroituja tietoja, mihin tarkoitukseen myös viranomaiset ja yritykset yleensä henkilötunnusta käyttävät.

Lopuksi: henkilötunnuksen uusiminen satunnaisluvuksi ei muuttaisi em. mainittua henkilötunnuksen käyttöä miksikään. Siis se poistaisi vain iän ja sukupuolen henkilötunnuksesta. Ikä- ja sukupuolitieto ei kuitenkaan ole niin arkaluonteinen tieto, jonka paljastumisesta oltaisiin valmiita maksamaan kiristäjälle. 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu