Yksilöintitunnus ja muut tiedot. Mitä suojeltava?

Yksilöintitunnus muut henkilötiedot. Mitkä pidettävä suojattuna?

 

Henkilötunnus on yksilöintitunnus, joka vasta yhdistettynä jonkun tietokannan tietoihin voi olla vahingollinen jonkun rikollisen käsissä. Henkilötunnus, josta ilmenee syntymäaika ja sukupuoli ei yksinään kerro mitään, kelle henkilölle se kuuluu. Vaikka näen henkilötunnuksen, jossa on jonkun tuntemani henkilön syntymäaika ja sukupuoliin täsmää, voi tunnus olla vaikka kenen samana päivänä syntyneen. Siis vasta jos pääsen käsiksi johonkin tietokantaan, josta löytyy tämän henkilötunnuksen omaavan nimi, osoite ja muut aratkin ( kuten Vastaamo tapauksessa ) tiedot, voin käyttää tietoja myös rikollisestihyväkseni. Mutta nämä muut tiedot (ei siis henkilötunnus) ovat arvokkaat rikolliselle. Henkilötunnuksella hän ei tee mitään, ellei hän hakkeroi johonkin muuhun tietokantaa ja yhdistä tietoja henkilötunnuksen avulla. Tällaiseen tarkoitukseenhan yritykset käyttävät yksilöintietoa.

Nyt näyttää piintyneen ajatus, että jos yksilöintitunnus tehtäisiin satunnaisluvuksi

(siis syntymäaikaa ja sukupuolta ei enää näkyisi), ei saavutettaisi mitään nykytilannetta parempaa tietosuojaa. Ei myöskään uuden henkilötunnuksen antaminen rikoksen uhreille tuo mitään turvaa jatkossa. Rikollista kiinnostaa muut kuin henkilötunnus. Siis tietokantojen ’arat’ eli suojattavat tiedot.

LAKATKAA VOUHOTTAMASTA HENKILÖTUNNUKSEN VAARALLISUUDESTA! ÄLKÄÄ UUSIKO TUNNUSTA! 

ÄLKÄÄKÄ RUVETKO ANTAMAAN UUSIA TUNNUKSIA NYKYISTEN TILALLE,

Älkää panko nykyisiä tietojärjestelmiä sekaisin kalliiksi tulevilla tarpeettomilla uudistuksillanne!

Lakatkaa puhumasta nykyisen henkilötunnuksen loppumisesta!

SIIRRYTÄÄN VARMAAN TUNNISTUKSEEN JA TIETOJEN PAREMPAAN SUOJELUUN! Luovutaan salasanoista! Pidetään henkilötiedot ja ’arat’ tiedot erillään tietokannoissa!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu