”Holohölinääkö” hakaristikieltoineen persujen harmiksi – kun hallituksen kissanhännännostajat saavat minkä haluavat?

Yhdenvertaisuus-, tasa-arvo ja syrjimättömyystiedonannon osana on holokaustinkieltämisen kriminalisointi sekä sen selvittäminen, voidaanko hakaristi ja muut holokaustiin liittyvät vihasymbolit myös kieltää. Holokaustin kieltäminen on väistämätön seuraus siitä, että Suomi on EU:n ja Naton jäsen.

”Holohölinä” on presidenttiehdokas Jussi Halla-ahon uudissana, jonka hän kirjoitti yhdysviivallisena ja jolla PerusSuomalainen puolue väheksyy EU:n ja Naton olemassaolon kannalta poikkeuksellisen merkittävää asiaa.

Arvatenkin hakaristin tai muiden holokaustin vihasymbolien osalta selvitys koskenee sitä, onko kiihotuslakimme riittämätön näiden vihasymbolien käyttöön sitä puuttumista ajatellen, mitä kansainväliset sopimukset edellyttävät nykyisessä laajuudessaan hakaristin tai muiden vihasymbolien osalta.

Hallitus on perustellut olemassaoloaan ohjelmansa ”hyvyydellä”. Kukapa muu se kissanhännän nostaa, ellei kissa itse? Kun ohjelma on hyvä, niin eiköhän siedettäisi perussuomalaisia hallituksessa, oltakoon siis välittämättä siitä, että nämä tavoilleen uskollisina tahtovat tuoda esiin sitä, miksi ”tosisuomalaiset” ovat maamme vallasmiehiä ja -naisia ja muut heidän alapuolellaan.

Hallituksessa ajateltaneen, ettei kiihotuslainsäädäntömme mahdollista puuttumista sellaiseen hakaristin tai muiden vastaavien symbolien harmilliseen ideologiseen ja poliittiseen vihakäyttöön, joka voisi edistää holokaustin kaltaisen joukkotuhonnallisen viharikoksen toistumiseen. Tämä voisi tapahtua jonkin nykyisen poliittisen ryhmän toteuttamana itselleen kahmimansa ylivallan avulla medioiden hallitsemisineen. Symbolien harmiton käyttö ei ole niiden vihakäyttöä.

Sananvapautemme yhtäläinen yleinen oikeus ei kavennu siitä, että symbolien ideologisesti ja poliittisesti vahingollista käyttöä eli vihakäyttöä lailla rajoitetaan sen vuoksi, että sananvapauden ja muiden elintärkeiden yksilöoikeuksien välillä vallitsee sellainen tasapaino, että yksiöiden välillä toteutuu se, ettei ketään pakoteta tai anneta joutua ansaitsematta alempiarvoiseen asemaan. Halu nousta muiden erityisenä kohtelemaksi on yritettävä kanavoida siten, ettei se johda itsemme ylentämiseen ja muiden alentamiseen siten, että pahimmallaan tuloksena orjuus tai holokaustin tapainen kansantuhonta.

Koomisena yksityiskohtana hallituksen tiedonannossa on maininta myös sirpin ja vasaran ja muiden ”kommunismin” symbolien kiellon tarpeen tutkimisesta. Tämä lienee sitä ”parempaa” perussuomalaista huumoria.

Lisähuomautukseksi voi sanoa, että Neuvostoliiton ja sitä ideologisesti lähellä olleiden valtioiden kansantuhonnat hirvittävine raakalausmaisuuksineen ovat riittävästi samankaltaisia hokokaustiin nähden: myös niiden vääryydestä ja pahuudesta voidaan sanoa aivan sama kuin holokaustinkin. Tuomio on sama.

Nykyhallituksen ”humoristit” ovat sen keitosten jatkuvana lisämaustajina. Mitäpä muuta tämä on kuin maalitolppien siirtelyä ”huumorin” keinoin? Vitsiniekkapuolue omien wilhelm junniloidensa tapaan ilmeisesti yrittää muka hauskuttaa meitä.

Kuulumme jo sellaisten sivistysmaiden yhteisöön, joiden arvona on huolehtia siitä, ettei Adolf Hitlerin raakalaismaisine ideologeineen ja kätyreineen ideoiman ja toteuttaman holokaustin kaltainen tuhontarikos enää toistu, oli sen kohteena mikä ihmisryhmä hyvänsä. Onko jotakin kansalliseen ajatteluumme tai historiaan liittyviä asioita, joiden vuoksi erillinen hakaristin tai muun holokaustin vihasymbolin kielto tarpeellinen? – tätä nyt Petteri Orpon johdolla sitten tutkitaan.

Mukana lienevät myös ”holohölinään” nihkeästi suhtautuvat PerusSuomalaiset näiden poliitikoista nekin mukaan lukien, joiden leipälajina on ollut ja on heidät eduskuntaan auttanut vihapuhe. PerusSuomalaiset näyttää kiltisti nielevän kurkustaan alas ”holohölinät”. Nähtävästi he pitävät tätä kohtuullisena hintana siitä, että he pääsevät kiristämään toden teolla työperäistä maahanmuuttoa.

PerusSuomalaiset tekee parhaansa hämärtääkseen sen, miten Ruotsi, jota ei väsytä kadehtimasta, on mm. työperäisen maahanmuuton ansiosta taloudellisesti Suomea paremmassa asemassa – huolimatta niistä työperäisen maahanmuuton joistakin ongelmista, joita perussuomalaiset hyvin usein liioittelevat. Haitat tulee suhteuttaa hyötyihin. Haitat ovat hyväksyttäviä, jos niihin liittyvät hyödyt ovat noita haittoja suuremmat.

Näyttää usein siltä, että jonkinlaisen yhtenäiskulttuurisen suomalaisuuden suojeleminen, millaista ei ole koskaan ollutkaan, on PerusSuomalaisten kannatuksen perusta. Tähän kuuluu myös Suomen kansallinen kertomus sellaisena, millä ei ole ollut mitään tekemistä sen Euroopan kanssa, mikä on kärsinyt holokaustista hyvin moniulotteisella tavalla.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu