Mitä Kiina tänään sanoi

Kiinan kanta Ukrainan kriisin poliittiseen ratkaisuun
24.2.2023 klo 9.00
1. Kaikkien maiden suvereniteetin kunnioittaminen. Yleisesti tunnustettua kansainvälistä oikeutta, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan tavoitteita ja periaatteita, on noudatettava tiukasti. Kaikkien maiden suvereniteettia, riippumattomuutta ja alueellista koskemattomuutta on tuettava tehokkaasti. Kaikki maat, isot tai pienet, vahvat tai heikot, rikkaat tai köyhät, ovat tasavertaisia ​​kansainvälisen yhteisön jäseniä. Kaikkien osapuolten tulee yhdessä noudattaa kansainvälisiä suhteita ohjaavia perusnormeja ja puolustaa kansainvälistä oikeudenmukaisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Kansainvälisen oikeuden tasa-arvoista ja yhdenmukaista soveltamista olisi edistettävä, mutta kaksoisstandardit on hylättävä. 

2. Hylkääminen kylmän sodan mentaliteetista. Maan turvallisuutta ei pidä tavoitella muiden kustannuksella. Alueen turvallisuutta ei pidä saavuttaa vahvistamalla tai laajentamalla sotilaallisia ryhmittymiä. Kaikkien maiden oikeutetut turvallisuusetut ja huolenaiheet on otettava vakavasti ja niihin on puututtava asianmukaisesti. Monimutkaiseen ongelmaan ei ole yksinkertaista ratkaisua. Kaikkien osapuolten tulisi yhteisen, kattavan, yhteistyökykyisen ja kestävän turvallisuuden visiota noudattaen ja maailman pitkän aikavälin rauhaa ja vakautta silmällä pitäen auttaa luomaan tasapainoinen, tehokas ja kestävä eurooppalainen turvallisuusrakenne. Kaikkien osapuolten tulee vastustaa oman turvallisuuden tavoittelua muiden turvallisuuden kustannuksella, estää ryhmittymien vastakkainasettelu ja työskennellä yhdessä rauhan ja vakauden puolesta Euraasian mantereella.

Eli jos ymmärsin viestin. Niin Kiina tukee venäjän näkemystä jotta nato ei saisi moskovan porteille laajentua. Sodan alettua Kiina ohjeisti jotta aseistamalla Ukrainaa tulee vain lisää ruumiita. Ja nyt kun vuosi mennyt Kiina edelleen hokee että kuin bensaa liekkeihin lisä aseistus.

Ja jos Kiina aseistaa kumppaniansa Venäjää lisää. Voipi länsimaista loppuu paukut aiemmin.. ehkä.

TimoAunio
Sitoutumaton Helsinki
Ehdolla presidentinvaaleissa

Blogini jutut ovat täysin omiani .
Köyhän kelpo harrastus on näkökulmilla grillaus .

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu