Katsetta Thunbergistä Aasian suuntaan

YK:n ilmastokokous muodostui farssiksi somessa. Täysin epäolennaiseen teini-ikäiseen aktivistiin keskityttiin sekä vastapuolet nokitteli toisiaan mitä järjettömimmillä kommenteilla.

Maailman mahtavimman miehen sarkasmi meni tietysti överiksi, kun tuiman näköistä tyttöä kutsutaan onnelliseksi nuoreksi, mutta ihan rimanalitus oli sekin, että jos nyt vähän huomauttaa Thunbergin marionettina olemisesta ja eri tahojen arveluttavasta hyväksikäytöstä, niin on joku mystinen setämies tuolloin, jonka miehisyyttä on loukattu.

Olen siinä suhteessa ns. persu-leirissä, että pidän itsekin tätä tapaus Thunbergiä jo täysin käsistä karanneena megalomaanisena hypetyksenä, kun Nobeleista lähtien neidille puuhataan ties mitä meriittejä. Mittaluokka hukassa pahasti.

Tämä edellä mainittu on vain oma mielipide ja helposti löytyy Suomenniemeltä 100 000 täysin päinvastaistakin näkökantaa. Vaan löytykööt, sillä ei ole pienintäkään merkitystä kokonaiskuvan kannalta.

Eli tiedeyhteisö otti ja veti madonluvut ilmaston tilasta. Vaikka epävarmuustekijöitä on aina ilmassa, kun tieteestä on kysymys, lähdetään oletuksesta, että suunta on likimain oikea ja tarvittavat toimenpiteet asian oikeille uomille saattamiseksi myöskin likimain oikeassa haarukassa.

Nyt tullaan pahaan taitekohtaan. Aasia, eritoten Kiina, ei perusta tästä tiedeyhteisön pumaskasta käytännön esimerkkien kautta tuon taivaallista.

Kiina on pistänyt uutta hiilivoimalaa taas pystyyn tauon jälkeen ja aivan hämmästyttävällä volyymilla lobbaa voimaloita pitkin maailmaa. Eli rumasti sanottuna ulkoistaa paskan ampumisen taivaalle banaanivaltioille.

Seuraavan kerran on syytä kokoustaa Pekingissä eikä New Yorkissa. Ja pohtia aika monien pöytien ääressä, että kuinka saada kommunistihallinto näihin yhteisiin talkoisiin mukaan. Kiinan talous alkaa nimittäin olemaan sitä luokkaa, että sitä ei noin vain talouspakotteilla kiristetä aivan helposti. Kotimarkkinoiden ja muun Aasian kanssa maa selviää hyvinkin pitkään, kun maapallon väestä joka 7. on omien rajojen sisällä.

Intian absoluuttiset luvut ovat myös aivan musertavia sekä pienenä kuriositeettina mainittakoon, että Bangladeshissa on hallitustason päätös nostaa kivihiilen osuus sähköntuotannossa 3 %:sta 50 %:iin vuoteen 2030 mennessä.

Jep jep. Meillä taas täällä Suomessa on tarkoitus luopua siitä kokonaan tuohon mennessä. Käyhän se, varsinkin jos se voidaan korvata jollakin omalla tuotannolla, mutta jos Bangladesh kasvattaa 47 %-yksikköä kivihiilen osuutta energian tuotannossa tuohon mennessä, niin veikkaisin hillidioksidin tuoton olevan plussan puolella pelkästään Suomen ja Bangladeshin välillä.

Summa summarum. Mikäli Aasia luistaa näistä talkoista ja Afrikka täytetään hiilivoimaloilla, siinä ei yksi Hanasaaren voimalan sulkeminen auta eivätkä mitkään EU:n päästöjen vähentämispyrkimykset. Volyymit ovat aivan kaikessa, myös hiilidioksidin ampumisessa ilmakehään, niin järjettömiä Aasiassa verrattuna Eurooppaan.

USA on myös yksi avainpelaaja päästövähennyksien kanssa, mutta sen kanssa nyt on sentään toivoa, koska se on a) länsimaa ja b) demokratia. Esimerkiksi Kiina ei ole näitä kumpaakaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu