Pakenevat miljonäärit

Eurooppa on tullut eräänlaisen tien päähän. Ranskan miljonäärikato on maailman suurin. Tekniikka & Talous toi esille New World Healthin Millionaire migration 2015 -raportin, jossa kerrotaan 6% Pariisin miljonääreistä jättäneen kotimaansa vuonna 2015. Tällä vauhdilla viidessä vuodessa suurin osa miljonääreistä on paennut Pariisista! Ja koko Ranskan jätti taakseen 3% miljonääreistä. Jos arviot vauhdin kiihtymisestä osuvat oikeaan, reilussa kymmenessä vuodessa suurin osa miljonääreistä on jättänyt Ranskan. Se on huumaava muutos.
 
Lähdön syynä oli islamilaisen radikalismin törmäys läntiseen arvomaailmaan.  Yhteiskunta on muuttunut totaalisesti. Huolimatta miljoonistasi missään et ole turvassa. Et kaupassa. Et tutun turvallisella kotikadullasi. Radikalismi on kaikkialla läsnä. Sinun on sodittava tai mukauduttava. Jos et ole valmis sotimaan ja silti haluat säilyttää mukavan elämäntapasi, sinun on muutettava. Valtio ei sinua enää puolusta.

Toinen miljonäärien syy muuttoon oli mahdollisuuksien puute, joka on luultavasti kiertoilmaus korkeista veroista. Yritys korjata maahanmuutto-ongelma korkealla verotuksella onkin luonut kolmannen ongelman. Maahan tulee suuria massoja ihmisiä ilman toimeentuloa, jota lystin kustantanut koulutettu ja vauras luokka haluaa muuttaa pakoon. Mitä jää jäljelle?

Enää eivät ghettoudu pelkästään lähiöt. Ei edes kaupungit, vaan koko Ranskan valtio. Menneisyyden maine kulttuurin kehtona on pian mennyttä. Heräämme maailmaan, jossa Ranskan loisto on kuin kadonnutta unta. Eiffelin torni kaatuu silmiemme edessä. Jättiläisen jalat ovat eripuraista rautaa ja savea, jotka eivät sekoitu keskenään. Jäljellä on vain valtava ghetto Euroopan sydämessä.

Ja tämä ei ole pelkästään sydämen asia. Tauti on leviämässä koko Euroopan ruumiiseen. Tämä ilmiö osoittaa nyt heräämisen merkkejä myös holtittomasta maahanmuutosta tunnetuiksi tulleissa Belgiassa, Saksassa, Ruotsissa ja Britanniassa Italiaa unohtamatta. Mikäli Suomen syöksykierrettä ei saada oikaistua, emme mekään jää osattomiksi tästä unelmasta. Olisiko kukaan uskonut tätä todeksi edes kymmenen vuotta sitten?

Seuraa rahaa on viisas sanonta, joten minne miljonäärit menevät? Ja miksi he sinne menevät?

Ylivoimaisesti vetovoimaisimpia ovat Australian suuret kaupungit. Australialla on vakaat olosuhteet tarjoava turvallinen maahanmuuttopolitiikka. Vakaus on, kuten tiedämme, keskeinen asia sijoituskohteelle. Kärjistettynä jokaista säästettyä miljardia kohden Australia saa säästetyn miljardin lisäksi yhden miljardin ylimääräistä ulkomailta. Ranska tekee päinvastoin. Absoluuttinen asema on toisarvoinen asia, sillä kaikkein pyhin arvo niin sodassa kuin taloudessakin on suhteellinen asema. Tässä pelissä Australia on vahvoilla. Se on löytänyt positiivisen kierteen.

Miljonäärien ostoslistassa on Australian ohella pari kiinnostavan poikkeavaa maata, Israel ja Uusi-Seelanti. Israeliin muuttaa valtion kokoon nähden hyvällä sykkeellä miljonäärejä. Israel onkin hyvin länsimainen poikkeus Lähi-Idässä ja sekin huolehtii tiukasti itsenäisyydestään. Ei ole ihme miksi se on niin venäläisten kuin länsimaalaistenkin miljonäärien suosima. Sen tulevaisuus näyttää valoisalta.

Entä mikä on Uuden-Seelannin vetovoima?

Pasi Matilaisen bloggaus Uuden-Seelannin menestystarinasta kannattaa lukea tarkoin. "Kun uudistushallitus valittiin vuonna 1984, se tunnisti kolme ongelmaa: liian paljon kulutusta, liian paljon verotusta ja liikaa julkishallintoa." Tämä kuvaus on aivan kuin nykypäivän Suomesta. Uusi-Seelanti aloitti radikaalin muutoksen. "Kun aloitimme tämän prosessin liikenneministeriöstä, sillä oli 5600 työntekijää. Kun olimme valmiit, jäljellä oli 53. Kun ryhdyimme toimeen metsätalousministeriön kanssa, sillä oli 17000 työntekijää. Valmistuttuamme heitä oli 17."

Loppuivatko työpaikat? Eivät, vaan koko valtion tuottavuus nousi voimavarojen kohdistuessa oikeisiin asioihin ja ihmisten alkaessa tehdä oikeita töitä. Suomi on negatiivisessa kierteesssä, joka ruokkii itse itseään. Yritämme korjata ongelman toisella ongelmalla. Suomen ei tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin muuttaa kierteensä suuntaa.

Muutos maahanmuuttopolitiikkaan ja julkishallintoon ratkaisee samalla korkean verotuksen ongelman. Kierre muuttuu positiiviseksi ja alkaa ruokkia itseään. Maailman miljonäärit ovat liikekannalla kuin sopulilauma ja heidän rahansa etsivät kuumeisesti kotia.

Me itse voimme valita kumpaan kierteeseen hyppäämme mukaan.

TimoKohvakka

Keskustelua näkymistä maailmalla ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Näkemyksiä suurvaltapolitiikan ja tiedustelun todellisuudesta.

Euroopan ja Lähi-Idän pronssi- ja rautakautisen mytologisen maailmankuvan ja symboliikan asiantuntija. Sukututkimukseni:
Kohvakan nimen ja suvun alkuperä

http://tkohvakka.blogspot.fi
timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu