Hyvää yötä Amerikka

Joe Bidenin voittaessa presidentinvaalit oli nähtävissä sen muodostuvan tappioksi demokraateille.

”Biden joutuu voiton myötä pujottamaan silmukan kaulaansa yhdessä demokraattien kanssa ja antamaan köyden säikeiden päät kansalaisten käsiin. Obama lähti paljon valoisemmista tunnelmista liikkeelle, mutta hänenkin lopettaessaan hämärä oli vain tihentynyt. Vaikka Lindströminkin käyttämä sanavalinta ”Pyrrhoksen voitto” hieman ontuu, jotain samaa Bidenin vaalivoitossa kuitenkin on. Voiton myötä tappio.” (TK 7.11.2020)

”Bidenin linjauksista eivät pidä kaikki omatkaan ja niinpä luulen Yhdysvaltojen ilmapiirin toimiessa vahvistimena ettei Biden tule yltämään presidenttinä edes samaan suosioon kuin Trump, vaan hänen kautensa kupla haalistuu hyvin pian ja Bidenin kaudesta tulee vaikea.” (TK 23.1.2021)

Bidenin kannatusluvut ovat kilpailleet Trumpin lukujen kanssa siitä kuka on ollut Yhdysvaltojen epäsuosituin presidentti. Nyt sekä Biden että demokraatit ovat menettämässä otettaan Amerikasta ja Trumpin mahdollisuudet ovat hyvät jos Biden on vastassa seuraavissa vaaleissa. Sen tapahduttua Yhdysvallat tulisi olemaan sekaisin jo sisäisten ongelmiensa tähden. Ja lisäksi ulkona odottaa myrsky.

Yhdysvallat voi luisua ristiriitojensa kautta kaaokseen ja sekasortoon. Amerikka sellaisena mahtina kuin sen olemme vuosikymmeniä sitten tunteneet on vajoamassa ja jokainen voi tahoillaan miettiä mitä tapahtuu kun vihamieliset voimat haistavat voimien ehtymisen. Ja mitä se tulee merkitsemään Ukrainalle ja mitä pitkässä juoksussa Suomelle. Olen siitä niin monet vuodet ja monet kerrat puhunut etten tässä enää toistele.

Tämä kaikki oli nähtävissä kauan ennen Trumpin kautta, mutta Trumpin kautta ne voimat pääsivät valloilleen. ”Kaikki mikä on mennyt viime vuosikymmeninä vinoon. Kaikki peitellyt ongelmat ja jännitteet mitkä ovat kasautuneet. Sotilaalliset, taloudelliset ja yhteiskunnalliset. Kaikki ne saavat viimein kuristusotteen Yhdysvalloista ja paha karma liimaa Yhdysvaltojen ja Trumpin kohtalot yhteen kuin keulakuvan uppoavan laivan keulaan.” (TK 19.11.2016)

Tuossa samassa yhteydessä tosin ennustin Trumpin kauden päättyvän tuomioon senaatissa Amerikan vihollisena. Enpä osannut laskea että Trump on enemmän kuin muut kuolevaiset. Immuuni skandaaleille. Yrityksistä huolimatta tulokset jäivät haaleiksi. Eikä sinne päinkään että Trumpin presidenttiyskään olisi haudattu, vaikka Capitolin mellakassa näimme askelmerkit mihin Trumpin tapa johtaa johtaa. ”Johtamisongelma voi toimia Yhdysvaltojen kriisin vahvistimena arvaamattomiin seurauksiin. Jopa mellakointiin ja kaaokseen.” (TK 9.12.2016) Jos Trump tulee jatkamaan sitä mikä jäi kesken, Trumpin Titanic tulee törmäämään jäävuoreen.. Lennän vuosien taa joutsenlauluun 19.11.2016. Tällä välin ilta on taas piirun hämärtynyt. Isot kaatuvat hitaasti, mutta ristiriitojen ja ongelmien kasvaminen kertoo suuntaviivat tulevaisuuteen. Jos ei saa oikaistua suuntaansa, lopulta kaatuu maahan asti.

”Mutta pian koittaa yö. Tämä on kertomus Amerikasta ja tämä on iso kertomus. Ja isot kertomukset päättyvät isosti.

Syvällä pinnan alla liikkuvat mustat voimat. Siellä voimme kuulla potkurien sirinän, vaikka täällä pinta on tyyni ja elo on huoleton. Kukaan, ei edes Donald Trump, pysty voittamaan menneisyyden lähteestä kumpuavia kauhuja… …Veriroiskeiden varjokuvat tulevat tanssimaan salien seinillä. Mustetahratestien lailla ne tulevat herättämään alitajunnan kauhut menneisyydestä eloon. Ja ruumiit verilammikoista.

Sen sanottiin olevan uppoamaton, mutta se vajoaa ja katoaa merien keskellä. Ja Amerikan tapaan se kaikki on niin suurta, ettei moni ehdi koskaan ymmärtää oliko se totta vai painajaisunta. Se on Amerikan kohtalo.

Hyvää yötä Amerikka. Sua kohti Herrani.”

+3
TimoKohvakka

Suomalaisen historian, mytologian ja etymologian harrastaja. Tulevaisuuden tutkija.
http://tkohvakka.blogspot.fi
timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu