Lentävät pahvilaatikot tuhoavat Venäjän hävittäjiä ja pommittajia

Esitin 2019 mm. artikkeleissa ”Uusi asejärjestelmä Suomelle” ja ”Asejärjestelmä ”Kärpästen Herra” tulossa käyttöön maailmalla” että halvat etukäteen ohjelmoidut dronet hahmontunnistuksella suurina parvina tulevat olemaan pienelle maalle tulevaisuutta sodankäynnissä.

”Tekniikan ei näkemykseni mukaan tarvitse olla korkealaatuisinta vaan jopa ”halpalaatu” voisi olla riittävä…. …Dronen kokoluokka voisi olla hyvin pieni verrattuna nykyjärjestelmiin. Dronen hyötykuormaksi riittäisi vaikka käsikranaatti.” (TK 24.2.2019)

Ukraina toteutti tuon suuntaisen idean käytännössä ja Ukrainan sota olisi luultavasti hävitty ilman tuollaisia droneja. Ja kyse oli vasta yksittäin toimivista droneista. Ei suurista parvista.

”Siinä pyritään luomaan asejärjestelmä, jossa on paljon pieniä ja mutta erittäin edullisia omatoimisia aseita, joilla kaikilla kuitenkin on yhteinen ”tahto”. Kuin valtava kärpäsparvi, jossa kaikilla on sama tehtävä… …Tavoitteen keskiössä on alhainen yksikköhinta ja sen kautta saatavat suuret kappalevolyymit joka tekee asejärjestelmästä kokonaisuutena edullisen.” (TK 24.2.2019)

Ajattelin että halpa tapa valmistaa runko kiinteäsiipiselle dronelle olisi ruiskuttaa uretaania muottiin vahvistaen valos joko ruiskutettaen, liimaten tai vakumoiden lisätyllä kalvolla ja valmistaa kone kahdesta kappaleesta jolloin kuljetuksesssa siivet ja runko olisivat erillään.

Mutta uusi Ukrainan käyttöön ottama pahvista taiteltava Corvo-drone saa kyllä kateelliseksi. Tuohan se olisi minun pitänyt oivaltaa! Voidaan kuljettaa pienessä laatikossa ja ei näy tutkassa kun on pahvia. Lentoreitti ohjelmoidaan etukäteen ja Corvo ei tarvitse GPS-signaalia. Ja tuo on ratkaisu jolla suurien parvien lähettäminen onnistuu. Kertakaikkiaan nerokas laite.

Ja tälläisellä pahvilennokilla Ukraina tuhoaa Venäjän hävittäjiä ja pommikoneita. Äly voittaa voiman. Suomessa on omaksuttu kohtalokkaasti väärä mielikuva siitä että vain kalliit järjestelmät voivat olla toimivia. Pienen maan kohdalla se on useinkin juuri päinvastoin.

Edellä mainitusta syystä Suomen puolustusvoimat ja -teollisuus on pahasti myöhässä dronien kehityksestä vaikka juuri Suomen pitäisi olla tässä kehityksessä kärkimaa osaamisensa sekä sijaintinsa puolesta. Tässäpä olisi tuote kehitettäväksi metsäyhtiöille. Dronien tuotantoon kehitetty pahvi vaikkapa valmiiksi leikattuna ja pakattuna.

TimoKohvakka

Keskustelua näkymistä maailmalla ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Näkemyksiä suurvaltapolitiikan ja tiedustelun todellisuudesta.

Euroopan ja Lähi-Idän pronssi- ja rautakautisen mytologisen maailmankuvan ja symboliikan asiantuntija. Sukututkimukseni:
Kohvakan nimen ja suvun alkuperä

http://tkohvakka.blogspot.fi
timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu