Maavoimat dronepilveen

Otsikoissa toistuu päivästä päivään samat klikkiotsikot koronakuolemista, vaikka ne ovat kovin epäolennaista sen rinnalla mikä on tulossa. Kuulen kuinka se suuri maailmanrumpu kumisee jo jossain taustalla, mutta sokeat näkijät elättelevät epärealistisia odotuksia ja pohtivat onko paluukäyrä entiseen muodoltaan V vai U.

Kumpikaan käyrä ei tule toteutumaan, sillä emme tule koskaan palaamaan entiseen. Sen maailman perustukset ovat jo kadonneet altamme ja maailmanjärjestus on joidenkin vuosien päästä muuttunut toiseksi. Tästä seuraa sellainen myllerrys että vanhat liitot ja säännöt eivät tule pätemään.  Niin talous kuin politiikkakin on ollut jo pitkään pelkkää kuplaa ja kulissia ilman kosketusta reaalitodellisuuteen. Korona oli vain viimeinen naula arkkuun. Ja kun talousmiehet kaatuvat, tulee sotilaiden aika.

Olemme olleet ennenkin yksin tilanteessa jossa jaetaan kokardeja ja kenttävöitä. Koettaen selviytyä ilman liittolaisten tukea ja taloudellista selkänojaa. Etsimään vastauksia tyhjästä. Mutta juuri noihin hetkiin meidät suomalaiset on luotu. Siinä me erotumme maailman kansoista. Lasipullollinen polttoainetta pysäytti maltaita maksaneen tankin etenemisen. Pieni joukko miehiä motitti suurvallan armeijat lumihankeen ja pakkaseen. Ne olivat vastaiskuja tyhjyydestä. Asioita joiden ei pitänyt olla mahdollisia.

AP-areenalla olin minäkin ja siellä olleille ruutanointi on tuttu käsite. Ruutana pystyy elämään pohjamudissa ilman happea kun lampi jäätyy pohjiaan myöten. Se mikä ei tule taipumaan ruutana-malliin, sillä tulee olemaan vaikeaa tulevina päivinä. Uskon että sellainen maailma meillä on edessämme. On hyvä ottaa se lusikka kauniiseen käteen ennen kuin on liian myöhäistä. Tämä tulee koskemaan hävittäjäkauppojen ohella paljon muutakin. Uskon että dronet tulevat olemaan tulevaisuuden molotovin cocktail. Hyviä uutisia on harvoin tarjolla näinä aikoina, mutta maavoimista kuuluu hyvää. Tulevaisuuden näkymiä vasten suorastaan erinomaista.

”Maavoimat suunnittelee hankkivansa täysin uudenlaista teknologiaa jalkaväen taistelijoille. Tarkoituksena on varustaa iskuportaan eli etulinjan taistelijat pienimmillä mahdollisilla lentävillä laitteilla, jotka mahdollistavat reaaliaikaisen tähystyksen, valvonnan, johtamisen ja tulenkäytön.

”Kyse on pienen koon lennokeista, joita pystyy kuljettamaan repussa ja taskussa sekä ottamaan saman tien käyttöön, nostamaan ilmaan ja katsomaan, mitä maastoesteiden takana edessä on”, sanoo jalkaväen tarkastaja Rainer Peltoniemi Maavoimien esikunnasta.

Pienet ”tasku- tai reppulennokit” ovat militaarislangilla sanottuna ”täysin uusi suorituskyky”. ”Nyt on mahdollisuus ottaa suorituskykyloikka, jossa säästetään ja suojellaan ihmishenkiä.

Haemme mahdollisimman yksinkertaista ja helppokäyttöistä asevelvollisuusarmeijalle sopivaa järjestelmää. Vaatimuksena on, että emme ryhdy kouluttamaan mitään lentoteknistä henkilöstöä tai erityishenkilöstöä”, Peltoniemi kertoo. (HS)

Hyvin samanlaisia lähtökohtia kuin olen tuonut esille omissa näkemyksissänikin ”Beelzebub-asejärjestelmässä”, jossa dronepilvellä on yhteinen tehtävä ja se toimii maa- meri ja ilmavoimien tukena. Dronepilvestä saa korkean hyötysuhteen ja toimintavarmuuden kun ne ovat halpoja ja yksinkertaisia, mutta niitä on paljon ja ne toimivat verkottuneena. Jo alkeelliset tienvarsipommit pystyvät haastamaan ilkeällä tavalla nykyaikaiset armeijat ja lennokit pitävät Patriot-järjestelmää pilkkanaan. Dronepilvessä piilee paljon suuremmat mahdollisuudet kuin yksittäisissä lennokeissa tai pommeissa. Kyse on siitä kuka pystyy ottamaan sen potentiaalin ulos. Iskemään tyhjyydestä käsin. Ei molotovin coctailissa merkittävää ollut lasipullo ja bensiini. Merkittävintä siinä oli idea.

Tämä on vasta alkua, mutta tämä on hyvä alku.

TimoKohvakka

Suomalaisen historian, mytologian ja etymologian harrastaja. Tulevaisuuden tutkija. http://tkohvakka.blogspot.fi timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu