Onko akku vihdoinkin keksitty?

Sähköauton taivalta arjen kulkuvälineeksi on rajoittanut akkujen heikko energiatiheys. Tämän päivän Kauppalehdessä oli juttu, joka suorastaan kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta.

”Sähköautolla yhdellä latauksella 2000 kilometriä… Oilandgas360-verkkojulkaisun mukaan uusi akkutekniikka mahdollistaa jopa 5-8 kertaa paremman energiatiheyden nykyisin käytössä oleviin ratkaisuihin verrattuna… …Testeissä 1700 latauskerran jälkeen kapasiteetista oli käytössä vielä 91 prosenttia, vaikka lataus/purkusyklin pituus oli vain 30 minuuttia… …Akkujen valmistuksen luvataan teollisessa mittakaavassa sujuvan jopa edullisemmin kuin nykyisin käytössä olevien akkujen. Tuotantolinjojen uskotaan olevan käytössä jo vuoden 2020 lopussa.” (Kauppalehti)

Paljon on uutisia tullut monestakin tuutista että nyt on keksitty uusi akkuteknologia, mutta mitään mullistavaa ei ole tullut markkinoille.

Josko sähköautoista voisi sittenkin tulla varteenotettava käyttöauto.

TimoKohvakka

Suomalaisen historian, mytologian ja etymologian harrastaja. Tulevaisuuden tutkija. http://tkohvakka.blogspot.fi timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu