Postimies Tucker Carlson

Siitä on aikaa kun Josef Stalinin ilmeistä voitiin lukea Teheranissa miten ihmeissään Stalin oli siitä että hän, juopon suutarin poika, istuu tässä maailman mahtavimpien miesten pöydässä. Sittemmin osat ovat vaihtuneet. Vaikka Donald Trump oli Amerikan presidentti, hän janosi Putinin hyväksyntää kuin autiomaahan kuoleva lähdevettä. Trump ihailee edelleen Putinia niin ettei pysty sitä salaamaan.

Ehkä ei haluakaan.

Pariisi 11.11.2018, muistojuhla ensimmäisen maailmansodan päättymisen satavuotispäivän kunniaksi. Putin tervehtii Trumpia  (kohdasta 0.36) ja vieläpä vastaa Trumpin olalle taputukseen lämpimän ystävyyden merkiksi. Toisin kuin toisia jotka eivät ole niin merkittäviä Putinin silmissä. Sähköiskun suoristaessa Trumpin ryhdin ja ilman täyttäessä keuhkot, saattaa nähdä miten dopamiinimyrsky syöksyy kuin hyöky Trumpin aivoihin. Innostustaan hillitäkseen Trump nykäisee takkinsa kauluksia kuin vetääkseen itsensä todellisuuteen. Ilmeisesti siksi että jalat olivat vaarassa irtaantua kokonaan maan kamaralta.

Tällä hetkellä on varmaa että Trump viettää hetkiä jännittyneen innostuneena. Tucker Carlson, mies jota on uumoiltu jopa Trumpin varapresidenttiehdokkaaksi, on Venäjällä ja haastattelemassa Putinia. Jotain suurta on tapahtumassa. Trump varmasti luottaa ja toivoo, että takahuoneessa haastattelujen lomassa Putin on käärinyt tuliaiset Trumpillekin. Lämpimäisiä pellavaliinassa. Jotain jota vain ystävät voivat jakaa keskenään. Lämpimiä sanoja. Hyväksynnän osoituksia. Näkemyksiä tulevista diileistä. Yhdessä tekemisestä.

Uskallan arvata että Carlsonin tehtävä on pedata Trumpin presidenttiyden agendaa. Nostaa haastattelun avulla keskustelun keskiöön sellaisia Putinin antamia näkökulmia millä Trump voi osoittaa Amerikalle olevansa oikeassa Putinin suhteen. Osoittaa että hän pystyy sopimaan asioista Putinin kanssa. Ja kyllä tuo Kremlin apteekkari ymmärtää Trumpin yskän ja tietääpä siihen lääkkeenkin.

Niinpä oletan että Carlson toimii postimiehenä sellaisten arkaluontoisten viestien kuljettamiseen, että Trump voi kokea olevansa Putinin kanssa samalla levelillä.

TimoKohvakka

Keskustelua näkymistä maailmalla ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Näkemyksiä suurvaltapolitiikan ja tiedustelun todellisuudesta.

Euroopan ja Lähi-Idän pronssi- ja rautakautisen mytologisen maailmankuvan ja symboliikan asiantuntija. Sukututkimukseni:
Kohvakan nimen ja suvun alkuperä

http://tkohvakka.blogspot.fi
timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu