Puolikuolleet demokraatit suuren tammen kaatajina

Demokraattien ehdokaslista on kuin pilapiirtäjän luomaa sarjakuvaa. Ehkä Pertti Jarlan tai sitten jonkun muun. Yhdeksi ehdokkaaksi mikin varteen on löydetty puolikuollut Bernie Sanders suoraan sairaalan letkuista. Mutta ei ne sydänmonitorit nyt ole se suurin ongelma, vaan se että Sanders oli marginaalin mies jo syntyessään. Ei hän koskaan olisi voinut saada enemmistöä äänestäjistä taakseen. Hyvä jos edes omistaan.

Toisessa stripissä Joe Biden kieppuu Trumpin kainalossa Ukrainan skandaalin likaisessa pyörteessä kuin pesuvesi bidee altaassa. Siinä vanhan Bidenin naama on kuin lemppari T-paita. Yhä yhtä rakas, mutta kulunut, kelmeäksi pinttynyt ja sen värit ovat haalistuneet hailakoiksi satojen pesujen ja vuosien käytön jälkeen. Ehkä on jo aikakin heittää se roskiin.

Elisabeth Warren on mummolan matriarkka, vakuuttava sellainen, mutta ei juuri yhtään enempää. Pitää olla jonkinmoinen taikuri joka kykenee hänestä taikomaan presidentin. Mutta hänet sitten kun ei ole muutakaan. Jos nämä ehdokkaat ovat parasta mitä demokraateilla pöytään on laittaa, niin nyt on heikot eväät. Trump tulee olemaan tähti heidän rinnallaan seuraavissa vaaleissa. Näillä eväin oikeustoimet Trumpia vastaan ovat ainoa keino voittaa.

Ja tämä tie tulee varmasti olemaan demokraattien strategia. Minua on mietityttänyt onko Trump lainkaan lyötävissä perinteisin keinoin. Trump on vienyt aivan uudelle levelille demokraattien ja republikaanien yhä verisemmäksi käyneen sodan jossa keinoilla ei ole väliä. Samalla Trump on ollut uuden ajan airut sosiaalisen median nostattamien tunteiden hyödyntämisessä. Hän on ollut paras ja ensimmäinen siinä mihin tämä maailma on menossa ja omalla tavallaan tuonut esiin amerikkalaisen arvomaailman sisäiset demonit, joita amerikkalaiset itse eivät haluaisi tunnistaa itsessään.

Tulee mieleen että tämä erikoislaatuinen tilanne tarvitsisi hyvin poikkeuksellisen strategian. Olisiko tälläisessä tilanteessa muuta tietä… Miten demokraatit olisivat voineet luoda Trumpille vastavoiman… Mikä olisi jotain täysin toista… Mitä täytyisi olla hänet voittaakseen?

TimoKohvakka

Suomalaisen historian, mytologian ja etymologian harrastaja. Tulevaisuuden tutkija. http://tkohvakka.blogspot.fi timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu