Sanna Marin, uuden ajan imperiumien keisarinna

Kun Sanna Marin ponkaisi politiikkaan, näin heti että hänessä on sellaista älyä ja särmää jolla noustaan valtiomiessarjaan. Kunhan aika haihduttaa naiivin pelkkiin omiin kokemuksiin perustuvan maailmankuvan ja näyttää maailman raadollisuuden.

Lisäksi Sanna Marinille elämä oli ollut siinäkin mielessä suosiollinen että häntä oli siunattu varsin näyttävällä ulkonäöllä. Älyn ja ulkonäön yhdistyessä mahdollisuus saavuttaa valtaa vain kasvavat. Etenkin nykyajan somemaailmassa, jossa ulkonäöllä on keskeinen asema.

Varmasti moni piti Marinin bilettämistä vain pelkkänä lapsellisena typeryytenä, mutta he kaikki aliarvioivat Marinin älyn terävyyden. Se kaikki oli osa Marinin suunnitelmaa ja hän vain toteutti suunnitelmaansa. Hän aikoisi ottaa valtaa. Paljon valtaa tavalla jota kukaan ennen häntä ei ollut ennen tehnyt.

Marinin ajatus oli yhdistää poliittinen näkyvyys ja somenäkyvyys yhdeksi suureksi näkyvyydeksi. Suureksi vallaksi. Fuusioida nämä kaksi valtaa yhden brändin alle.

Sanna Marin oivalsi että somejulkkisten kanssa esiintyminen lisäisi hänen näkyvyyttään ja somejulkkikset janosivat näkyvyyttä politiikan nousevan tähden rinnalla. Kukaan ennen Sanna Marinia ei ollut oivaltanut yhdistää näitä kahta valtaa samassa laajuudessa kuin hän. Kaikilla ei tosin ulkonäkönsä puolesta olisi siihen ollut mahdollisuuksiakaan. Niinpä Marin kutsui itsensä bilettämään somejulkkisten kanssa.

Ja kun Sanna Marin esittää kuvia lenkkeilyreissuiltaan ja leuanvedoistaan, kyseessä on somenäkyvyyden hankkiminen somenäkyvyyden keinoin. Itsensä kovassa kunnossa pitäminen on suoraan somenäkyvyyttä ja samalla valtaa. Tämäkin kaikki oli osa harkittua suunnitelmaa ja synergiassa Marinin suuren suunnitelman kanssa. Marinista tulisi keisarinna.

Mutta niihin kohuihin ja niiden seurauksiin. Heikkoutena Marinin suunnitelmassa ovat kana-aivoiset somevaikuttajat, jotka eivät ymmärrä lainkaan miten todellinen maailma toimii. Ja näkyvyyden tullessa itsetarkoitukseksi se ohjaa politiikan Trumpin viitoittamalle tielle, jossa näkyvyys on tärkeämpää kuin yhteinen etu. Samalla Sanna Marin ihmisenä joutuu siihen tilaan jossa omaa tilaa on vaikea hahmottaa. Valta korruptoi mielen.

Jussi Halla-aho oli oivaltanut tämän politiikan vaarat ja hän myös ymmärsi sen että Marinin toiminta oli tarkoituksellista. Marin tiesi mitä hän teki. ”Hän selvästi nauttii kehujen kohteena ja huomion keskipisteenä olemisesta. On vaikea uskoa häntä niin yksinkertaiseksi, ettei hän ymmärtäisi yksityistiloissa ja ravintoloissa tapahtuvan biletyksen päätyvän videoille ja julkisuuteen.. …Siihen tunteeseen voi jäädä koukkuun. Saman ihailun ja sen tuottaman mielihyvän saaminen edellyttää alati kiihtyviä kierroksia… …Kun se aika tulee, tämänhetkiset fanituskirjoitukset tulevat näyttäytymään varsin kummallisina. Länsimaiselle elämänmenolle vieraana sokeana henkilökulttina.” (IL)

Ensivaikutelmani Sanna Marinin heikkouksista ja vahvuuksista näyttää osuneen oikeaan. Hän on sekä säkenöivän älykäs ja lahjakas, mutta hänen heikkoutensa on hänen naiviutensa maailman raadollisuudesta. Sanna Marinilla on edessään vaikeita omantunnon valintoja.

Yhteinen etu vaiko oma valta sen ollessa aivan käden ulottuvilla ja niin houkuttavana kuin paratiisin omena.

+2
TimoKohvakka

Suomalaisen historian, mytologian ja etymologian harrastaja. Tulevaisuuden tutkija.
http://tkohvakka.blogspot.fi
timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu