Sinimusta tulevaisuus

Nyt kun Sinisten musta tulevaisuus on jo menneisyyttä puoluekentälle on syntymässä uusi puolue Sinimusta. Kaikilla puolueilla on agendanaan kannatettavia asioita. Niin varmasti myös Sinimustalla, mutta hyvätkään päämäärät eivät toteuta itseään jos tapa ja henki jolla politiikkaa tehdään ovat vääriä.

Puolueita on kahta lajia. Niitä joilla on käynnissä lähetys laajalla keilalla ja sitten marginaaliin myyviä. Sellaista viestiä joka puhuttelee jotain pientä ryhmää, mutta sulkee kaikki muut pois on yksinkertaisemmankin helppo toitottaa ja saada huomattavaa henkilökohtaista kannatusta. Etenkin laajaa kannatusta nauttivan puolueen riveistä sen kustannuksella.

Tälläisin motiivein useat henkilöt ovat olleet mukana Perussuomalaisissa ja samoin motiivein ovat monet myös kovasti koettaneet tunkeutua Perussuomalaisiin ulkoapäin. Halu on ollut niin kova että ilmeisimmin sen eteen on oltu valmiita vaikka henkirikoksiin.

Syy miksi omaa puoluetta tämän ryhmän käyttöön ei ole aiemmin perustettu on se että Perussuomalaisista kyseiset henkilöt saisivat käyttöönsä valmiin vauhdissa olevan koneiston, jonka eteen ei tarvitsisi itse tehdä uhrauksia. Ja uhraukset tässä yhteydessä tarkoittavat luopumista oman henkilökohtaisen näkyvyyden maksimoimisesta puolueen kustannuksella. On haluttu astua valmiiseen pöytään, mutta tehdä omia juttuja.

Perussuomalaisissakin joukkueen nostaessa uskottavuutta, ovat useinkin yksittäiset edustajat haistaneet tilaisuuden ”varastaa rahaa yhteisestä kassasta” ulosmittaamalla omaan käytöönsä puolueen uskottavuutta omilla ulostuloillaan.

Tunkeutuminen Perussuomalaisiin tai sen mukana pysyminen ei ole kaikilta onnistunut kautta pelisääntöihin sitoutuminen kiinnostanut. Ehkä tilanteen saneleman pakon kautta Sinimusta on sitten syntymässä ja varmasti monet jotka eivät Perussuomalaisten politiikkaan ole sopineet tulevat löytämään Sinimustasta oman kotinsa. Politiikassa on hyvä olla purkautumisväyliä ja pidän tätä myös Perussuomalaisten kannalta hyvänä. Kannatan rationaalista ja yhteistä etua palvelevaa politiikkaa ja tämä osaltaan antaa Perussuomalaisille työrauhaa tehdä omaa politiikkaansa.

Jos Sinimusta onnistuu kannattajakorttinsa keräämään, saa se kokeilla miten sen uskottavuuden ulosmitttaus onnistuu kun vain harvat keräävät kolehtia, mutta monet yrittävät varastaa siitä. Luulenpa että uskottavuuden kanssa tulee olemaan ongelmia, kannatus marginaalista ja sisäiset ristiriidat repiviä.

Kyllä Siperia opettaa miten politiikkaa tehdään.

TimoKohvakka

Suomalaisen historian, mytologian ja etymologian harrastaja. Tulevaisuuden tutkija. http://tkohvakka.blogspot.fi timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu