Testamentit rekisteriin

Miksi testamenteille ei ole luotu rekisteriä kuten muullekin omaisuudelle? Jatkuvasti luemme uutisia joissa useinkin miljoonien perinnöstä väännetään kättä ties mihin tarinoihin ja uskomuksiin perustuen vainajan enää pystymättä vaikuttamaan asiaan tahtonsa mukaisesti asianajajien tehdessä tiliä perijän kustannuksella.

Jos omistaa kiinteistön, ei siinä ole mitään kiistanalaista. Se on sen, jonka nimi löytyy kiinteistörekisteristä. Ja jos omistaa ajoneuvon, omistaja on se jonka nimi on ajoneuvorekisterissä. Sitä ei tarvitse oikeudessa selitellä. Miksi testamenttien kohdalla elämme sata vuotta aikaamme jäljessä?

Testamentti on tavallaan arvopaperi omistusoikeudesta. Testamenteille on perustettava henkilövarmenteisiin perustuva testamenttirekisteri jossa näkyy vainajan viimeinen tahto. Muut testamentit olisivat pätemättömiä sen rinnalla ja varat jaettaisiin testamenttirekisterin mukaan huomioiden kuitenkin lakiosuudet. Riitauttamisen edellytykset olisi määriteltävä sellaiseksi että oikeudessa niitä ei käsiteltäisi ollenkaan tälläisin perustein kuin niitä jatkuvasti puidaan.

Vainajan tahdon kannalta nykyisen järjestelmän omaisuudensuoja on useinkin olematon ja kyseessä ovat kuitenkin ne suurimmat omaisuuserät.

TimoKohvakka

Keskustelua näkymistä maailmalla ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Näkemyksiä suurvaltapolitiikan ja tiedustelun todellisuudesta.

Euroopan ja Lähi-Idän pronssi- ja rautakautisen mytologisen maailmankuvan ja symboliikan asiantuntija. Sukututkimukseni:
Kohvakan nimen ja suvun alkuperä

http://tkohvakka.blogspot.fi
timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu