Turkki sai hävittäjät Nato-ratifioinnista

”Yhdysvallat hyväksyi hävittäjäkaupat Turkkiin ja Kreikkaan – Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Turkille myydään 40 uutta F-16-hävittäjää sekä päivityksiä 79 hävittäjään, joita maalla on entuudestaan… …Turkki antoi aiemmin tällä viikolla pitkään roikkuneen hyväksyntänsä Ruotsin Nato-jäsenyydelle. Ratifiointi oli asetettu ehdoksi Turkin hävittäjäkauppoihin Yhdysvaltain kanssa. Turkin jälkeen Ruotsin Nato-jäsenyys on ratifioimatta enää Unkarilta.” (YLE)

Jostain näkökulmasta voidaan sanoa että Turkki joutui taipumaan. Turkin tarkoitus oli tehdä Nato-ratifioinnista avoin shekki, mutta Yhdysvallat ilmaisi jo aiemmin että kyseessä on hävittäjät ja tähän oli Erdoganin tyytyminen. Erdoganin peli loppui nopeammin kuin aiemmin oletin.

”Suomen ja Ruotsin toimet eivät saa Turkkia ratifioimaan. Hävittäjäkaupat eivät saa Turkkia ratifioimaan. Turkin päätös siitä ratifioidaanko Suomen ja Ruotsin jäsenyydet yleensäkään, on kytketty sodan lopputulokseen… …Turkin mukaan hävittäjäkauppoja ei pidä kytkeä Nato-ratifiointiin. Silloin ratifointia pidettäisiin sovittuna, eikä Turkki voisi vaatia enää mitään muuta ratifioinnin ehtona.” (TK 2.2.2023)

Seuraavana vuorossa Unkari ja kauppatavarakin jo tiedetään.

 

TimoKohvakka

Keskustelua näkymistä maailmalla ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Näkemyksiä suurvaltapolitiikan ja tiedustelun todellisuudesta.

Euroopan ja Lähi-Idän pronssi- ja rautakautisen mytologisen maailmankuvan ja symboliikan asiantuntija. Sukututkimukseni:
Kohvakan nimen ja suvun alkuperä

http://tkohvakka.blogspot.fi
timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu