Venäjä rekrytoi väkeä Suomen ja Ukrainan rajoille

Tyhjentämällä vankiloita Ukrainan taistelurintamalle Kreml löi monta kärpästä yhdellä iskulla. Hankkiutui eroon yhteiskunnalle ongelmallisesta aineksesta, pienensi kuluja vankeudenhoidossa, sai samalla miehiä rintamalle ja piti vieläpä samalla kansan tyytyväisenä. Jokainen kuollut vanki oli Kremlin näkökulmasta voitto.

Venäläiset ajattelivat Stalinin jälkeen että ei kukaan aivan syyttä leireille joutunut. Että oli jollain tapaa pullikoinut tai osoittanut epäkunnioitusta järjestelmää tai viranhaltijoita vastaan. Ja olemalla jotenkin syrjässä, kurja ja köyhä, saa venäläiset kokemaan että tuon elämällä ei ole ennestäänkään arvoa. Sellaisten kohtalo on herkästi joutua ”kunnon kansalaisen” sijasta taistelurintamalle.

Tästä syystä Kremlin karsiessa sille epätoivotut tai epäarvokkaat tapaukset yhteiskunnasta sitä virtaviivaistaessaan, se ei tule herättämään jatkossakaan vastustusta. Vastustaminenhan on juuri sitä väärän huomion herättämistä, josta kuuluukin joutua Ukrainaan. Nyt uusien lakien myötä jo syytetytkin voivat joutua Ukrainaan. Ja syytetyksi pääsee jos on naama on jäänyt muistiin väärässä yhteydessä. Vastustat vaikkapa Ukrainan sotaa. Seuraus: Joudut Ukrainan rintamalle. Tämä on jo todellisuutta lain tasolla.

”Venäjän duuma hyväksyi vastikään ensimmäisessä käsittelyssä lain, jonka mukaan jopa rikoksista epäillyt tai vasta syytettyinä olevat henkilöt voivat jatkossa vapautua vankien tavoin rikosprosessista hakeutumalla sotilaiksi ”erikoisoperaatioon”.

Tätä kaikkea markkinoidaan suurena inhimillisenä eleenä. Miten mullistavaa, että vankeusrangaistuksesta voi päästä eroon siis jo siinä vaiheessa, kun ihminen on vasta rikoksesta epäiltynä tai syytettynä!

Tosiasiassa tämä laki tarjoaa Venäjän viranomaisille jatkossa liki rajattomat mahdollisuudet ottaa kiinni yhä uusia nuoria miehiä erilaisten tekaistujen rikosepäilyjen nojalla ja painostaa heidät lähtemään sitten tykinruoaksi Ukrainaan. Laki on Putinin kannalta nerokas, sillä se antaa hänelle uuden mahdollisuuden puhdistaa yhteiskuntaa kaikista niistä ”väärämielisistä”, jotka ovat erehtyneet jollain tavalla häntä itseään vastustamaan.” (IS)

Stalinin aika on herännyt henkiin. Sitä kuvaa se miten syytetyt tulevat saamaan tuomionsa ilman oikeudenkäyntejä. Olemalla jollain tapaa epätoivottu koneiston näkökulmasta voi joutua allekirjoittamaan sopimuksen ryhtymisestä sopimussotilaaksi. Kirjoittamaan oman kuolemantuomionsa aivan kuten Stalinin aikoina samassa asemassa.

”Kun duumassa käsiteltiin vastikään uutta lakia ja esille tuli pelko, että taistelujen jälkeen nämä miehet palaavat vapaina takaisin yhteiskuntaan, Putinin puolueen kansanedustaja Andrei Kartapolov vakuutti epäilijöille näin: Heistä ei tule kokkeja, vaan he menevät hyökkäysjoukkoihin, joissa he todellakin sovittavat syyllisyytensä. En kerro nyt prosenttiosuutta, kuinka moni heistä palaa myöhemmin, mutta tämä prosenttiosuus on hyvin, hyvin pieni. Tätä ei tarvitse pelätä.” (IS)

Näyttää siltä että Kreml pyrkii minimoimaan mobilisoinnin ”hyvistä ihmisistä” ja ehkä koko liikekannallepanon ja löytämään sotakarjaa teuraalle Ukrainaan ihmisistä jotka venäläiset kokevat kuuluvan niihin jotka ansaitsevatkin joutua kuolemaan. Sotaan kasvatetun isovenäläisen aika on ehkä myöhemmin.

On tullut muitakin uusia uutisia jotka tukevat näkemystä. Venäjälle haalitaan uusia ihmisiä.

”Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova kertoi uutistoimisto Tassin mukaan Venäjän käyvän parhaillaan neuvotteluja viisumivapaasta matkustamisesta useiden maiden kanssa. – Mitä tulee suunnitelmiin laajentaa listaa maista, joiden kanssa meillä on yhteinen viisumivapaa matkustus, niin niitä meillä tosiaan on. Tällä hetkellä neuvottelut ovat käynnissä useiden Aasian, Afrikan ja Lähi-idän valtioiden kanssa, Zaharova sanoi.” (IS)

Jokainen ymmärtää mitä tämä tarkoittaa. Venäjä tulee kohdistamaan Suomea kohtaan entistä voimakkaampaa vaikuttamista rajoilla. Mutta asialla on kääntöpuoli. Kyse ei ole pelkästään Suomesta.

Kremlin strategioilla on keskeistä pyrkimys lyödä mahdollisimman monta kärpästä yhdellä iskulla. Tulijoiden käyttäminen ihmis-aseena on vasta yksi keino. Mahdollisuudella päästä Suomeen ja Suomen kautta länteen houkutellaan tulijoita Venäjälle. Mutta kun Venäjän rajojen sisällä on tarpeeksi massaa noista maista, uskon että FSB esittelee tulijoille uuden kortin. ”Menet Suomeen rajan yli. Jos et onnistu, menet Ukrainan taistelurintamaan.”

He ovat toisen luokan kansalaisia ja he tuskin tulevat viemään työpaikkaa venäläiseltä kokilta tai linja-autonkuljettajalta. ”En kerro nyt prosenttiosuutta, kuinka moni heistä palaa myöhemmin, mutta tämä prosenttiosuus on hyvin, hyvin pieni.” Kun vaihtoehdot valkenevat tulijoille, tulijat tulevat pyrkimään entistä epätoivoisemmin ja kovemmin ottein Suomeen rajan yli. Tällä on se seuraus, että tästä Venäjän vaikuttamiskeinosta murtaa Suomen sisäinen turvallisuus tulee entistä voimakkaampi.

Ja Kremlillä tässä on se optio, että Suomessa vasemmalle kallellaan olevat tulevat tukemaan tätä Venäjän hybridioperaatiota ja vaarantamaan Suomen sisäisen turvallisuuden.

Ongelmaan on vain kaksi ratkaisua.

Suomen täytyy irtautua sopimuksista, jotka vaarantavat valtion olemassaolon. Keskeisimmät ovat kansainvälistä suojelua koskevat sopimukset ja Ottawan sopimus. Ne on laadittu alkujaankin ideologisin perustein itsenäisyyden vaarantaen, eivätkä ole muutoinkaan enää tätä aikaa.

Toinen vaihtoehto on että lakkaamme noudattamasta näitä sopimuksia kuten Baltian maat ovat tehneet ja Suomessakin nyt esitetään. On ymmärrettävää että valtion turvallisuus menee prioriteeteissä kaiken edelle. Rikkomuksina noiden sopimusten noudattamatta jättämiset ovat kuitenkin pieniä, nähtynä valtion olemassaolon vaarantamiseen.

Sopimusten noudattamatta jättäminen jättää kuitenkin aina jonkun särön, joten oikea ratkaisu on aloittaa irtautuminen noista sopimuksista. Asap.

TimoKohvakka

Keskustelua näkymistä maailmalla ja Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Näkemyksiä suurvaltapolitiikan ja tiedustelun todellisuudesta.

Euroopan ja Lähi-Idän pronssi- ja rautakautisen mytologisen maailmankuvan ja symboliikan asiantuntija. Sukututkimukseni:
Kohvakan nimen ja suvun alkuperä

http://tkohvakka.blogspot.fi
timo.kohvakka@suomi24.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu