Lue ja hämmästy: Valtiontalouden tarkastusviraston härski törsäily

Pääjohtaja vai hiusmalli? Ehkä Tytti Iso-Viikari on maksanut yli 200 euron hiusten ja kulmien muotoilun sekä ”extreme megamaskin” Valtiontalouden tarkastusviraston luottokortilla tätäkin kuvaa varten. (Kuva: VTV:n julkinen mediakuvapankki Flickrissä).

Älytöntä ja härskiä. Ilta-Sanomien toimittaja Olli Wariksen tämänpäiväinen artikkeli Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin, hänen aseenkantajansa ja  viraston kansainvälisten asioiden asiantuntijan Outi Jurkkolan ja muun johdon leväperäisestä rahankäytöstä on uskomatonta luettavaa.  Nyt sama henkilö (Yli-Viikari) hakee Kansallisgallerian pääjohtajaksi. Siellä hänestä varmaan teetetään muotokuvia, joita varten hän höylää Kansallisgallerian luottokorttia maksaessaan 200 euron ”kulmien kohotuksia” kosmetologilla.

”(VTV:n hallintojohtajan Tuula) Sandholmin mukaan mahdollisuus stailauspalveluihin koskee koko henkilöstöä, mutta mahdollisuutta on käyttänyt tähän asti vain pääjohtaja. Sandholm ei tarkentanut, milloin koko henkilöstöä koskeva stailauslinjaus on tehty ja onko se kirjattu talon sisäisiin ohjeisiin.”

Esimerkiksi ilmeisesti tätä videota varten Yli-Viikari osti VTV:n luottokortilla Sydämen Pohja Oy:ltä 212 euron palvelun, johon sisältyi värin ja muotoilun lisäksi ”tehohoito”. Videota on katsottu VTV:n YouTube – kanavalla vain 100 kertaa. VTV:n YouTube – kanavaa tilaa vain 27 ihmistä, varmaankin viraston sisältä.

Ja miksi VTV maksaa asiantuntijatason tehtävässä toimivalle kansainvälisten asioiden asiantuntijalleen 10 päivän Young Leader – koulutuksen Etelä-Afrikassa? Mikä Young Leader hän on? Miksi pääjohtajan pitää matkustaa mukana Etelä-Afrikkaan pitämään alaistaan kädestä kurssilla?

”Bhutanista Jurkkola lensi IDI SAI Young Leaders -koulutukseen Etelä-Afrikkaan. Kymmenenpäiväisessä koulutuksessa pidettiin työpajoja muun muassa teemoista ”miltä menestys näyttää”, ”työpaja tunneälystä” ja ”älä jätä ketään jälkeen”. Ohjelman perusteella nuorten johtajien koulutukseen Kapkaupungissa osallistui myös Yli-Viikari, joka puhui osallistujille muun muassa ”johtajatarinastaan”.”

Koulutuksen nettisivuilla Jurkkolaa ja muita osallistujia kuvataan ”tilintarkastuksen nouseviksi tähdiksi”.  Valitettavasti korona esti koulutuksen myöhemmät lähijaksot ulkomailla ja se jouduttiin viemään loppuun etätyöskentelynä.

Olivat rahasummat suuria tai pieniä, sotku kertoo VTV:n johdon toimintatavoista ja harkintakyvystä.

Valtiontalouden tarkastuksen korkein virkamies Tytti Yli-Viikari on mitä ilmeisimmin tarkka ulkonäöstään työssä ja nauttii kauneuspalveluista. (Kuva: VTV:n julkinen mediakuvapankki Flickr:issä)

 

 

 

+9
TimoKrkkinen
Sosialidemokraatit Helsinki

Viestintäammattilainen, ammattiyhdistysaktiivi ja valtiotieteiden maisteri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu