Saksan Olaf Scholzin housut tutisevat – kansleriuden loppu uhkaa
Oikeistopopulistinen AfD sai eilen Saksin ja Thüringenin osavaltioissa suurimman ääniosuuden, minkä mikään äärioikeistolainen puolue on saanut Saksassa toisen maailmansodan jälkeen. Liittohallituksen päähallituspuolue SPD jäi reippaasti alle 10 %:n, mutta niin se jäi viime osavaltiovaaleissakin. Saksi ja Thüringen ovat pieniä osavaltioita, mutta kansleri Olaf Scholzin housut tutisevat.
SPD:n kannatus koko maassa on tällä hetkellä noin 10 %:a alhaisempaa kuin vuoden 2021 liittovaltiovaaleissa. 4/5 saksalaisista ovat tyytymättömiä liittohallituksen onnistumiseen.
Scholzin suurin ongelma on, että hänen koalitionsa saisi vain vähän päälle 30 %:a äänistä, jos vaalit pidettäisiin nyt. Vuoden 2021 vaaleissa nämä puolueet saivat 52 %:a äänistä yhteensä.
Tällä hetkellä näyttää selkeältä, ettei Scholzista tule liittokansleria missään koalitiossa ensi vuoden vaalien jälkeen. Se paikka kuulunee jälleen suurimmaksi nousseen konservatiivisen CDU/CSU:n johtajalle Friedrich Merzille, joka edustaa thatcherilaista konservatismia.
SPD:ssä on muhinut ruusujen sota huippusuositun puolustusministeri Boris Pistoriuksen nostamiseksi kansleriehdokkaaksi, mutta toistaiseksi puolue on kerääntynyt istuvan kanslerin tueksi kuin demokraatit Joe Bidenin tueksi.
Nyt suuret osavaltiovoitot saanut AfD sekä myös pääoppositiopuolue CDU ovat kampanjoineet sillä, että ensi vuoden vaalien jälkeen ainakin maahanmuuttopolitiikka tiukentuu rajusti.
SPD:n vastastrategia muistuttaa sitä, minkä Suomessa SDP on ottanut strategiakseen porvarihallitusta vastaan. SPD:n puoluesihteeri Kevin Kühnert – demarien vasenta laitaa – totesi eilen, että demarien on tehtävä selkeäksi ”mitkä asiat voidaan saavuttaa vain SPD:n kautta” Eli käänteinen varoitus siitä, mitä saksalaiset menettävät ja mitä tulee tilalle, elleivät demarit johda Saksan seuraavaa hallitusta. Kansleri Scholz pelotteli vaalituloksen jälkeen: ”AfD vahingoittaa Saksaa. Se heikentää taloutta, jakaa yhteiskuntaa kahtia ja tuhoaa maamme maineen”.
Demarit nukkuu nyt huonosti. Niin Saksassa kuin Suomessa. Missä viipyilee pelastaja-Sanna, kautta aikojen valovoimaisin tähtipoliitikko?
Ilmoita asiaton viesti
Uutisten mukaan Sanna on kadonnut
Ilmoita asiaton viesti
Näyttäytyy välillä liikaa, välillä liian vähän? Niin tai näin, aina väärin päin.
Ilmoita asiaton viesti
Nokkela veto mutta omasta puolestani velkapadot avannut Sanna saisi pysyä poissa ainiaan. MInä en häntä kaipaa, ajattelin teidän kaipaavan. Ette ole vielä saaneet tarpeeksi siitä suuruudesta?
Ilmoita asiaton viesti
Brandenburgissa on vaalit 22.9. Mittauksissa AfD näyttäisi olevan suurin mutta SPD pitää vielä 20 %. Näillä luvuilla ei synny mitään osavaltiohallitusta. Brandenburg on kohtalaisen tärkeä. En ymmärrä BSW:n kannatusta vaikka yksi puolituttu jo ennen koronaa kannatti henkilöä.
Ilmoita asiaton viesti
No jos nyt hiukan sortuisi henkilöspekulaatioon:
Olaf Scholzin ongelma on päinvastainen kuin Joe Bidenin. Edes vuosikymmenet päivänpolitiikassa eivät ole tylsyttäneet hänen älyllistä terävyyttään.
Kriittinen ironia maailmankatsomuksen perustana sopii tutkijalle, mutta tuottaa välillä väkisin lausuntoja, jotka eivät herätä luottamusta suurten joukkojen poliittisena johtajana. Erkki Tuomiojakin on ollut mies paikallaan niin historiantutkijana kuin maan päädiplomaattinakin, mutta en olisi mielelläni nähnyt häntä pääministerinä.
Ilmoita asiaton viesti
Merkel oli Saksalle ja Euroopalle katastrofi ja Schoulz on jatkanut samalla linjalla.Nyt viimeisten puukkohippastelujen jälkeen vähän viisastunut, mutta turhan myöhään.
Ilmoita asiaton viesti
Scholz näyttää siirtyneen uusiin aseisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Älyllisen Scholzin punakka historia on aina hyvä muistaa.
Ehkä kaikki eivät muistele sossua hyvällä ?
Nuorsosialisti 1975–1989. Scholz liittyi SPD:hen opiskelijana 1975. Vuosina 1982−1988 hän oli SPD:n nuorsosialistien (Jusos) varapuhemies ja 1987−1989 International Union of Socialist Youthin varapresidentti. Hän tuki Jusoksen marxistista siipeä ”Freudenberger Kreis”, ja vaati kapitalistisen talouden lopettamista.
Nato ja Yhdysvallat − ei Neuvostoliitto − oli päävihollinen, historioitsija Hubertus Knabe kertoo. Itä-Saksan nuorisojohtaja kertoo Scholzin olevan niitä, jotka ovat usein halukkaita yhteistyöhön kommunistien kanssa.
SPD:n nuorisosiivessä Scholz toimi radikaalien marxistien puhemiehenä ja hyökkäili usein nuorten ei-marxilaista enemmistöä vastaan.[8] Scholz kävi 9 kertaa Itä-Saksassa, joka vapautti hänet rajamaksusta ja jonka kakkosmies Egon Krenz otti kahdesti Scholzin vastaan. SPD:n nuorisojärjestö Jusos myös vaati, että Neuvostoliitto ”laittaisi paljon enemmän ydinohjuksia Yhdysvaltojen ovelle”. Jusoksen johtajana Gerhard Schröder alkoi työskennellä Itä-Saksan nuorisojärjestön kanssa, ja Scholz seurasi hänen jälkiään / wikip.
Ilmoita asiaton viesti
Niin tai näin. Joka tapauksessa erittäin mukava asia, että politiikkaan syntyy säpinää. Ja kenties myös rytkettä.
Viimeiset 15-20 vuotta ovatkin EU-maiden politiikassa olleet kovin tunkkaisia ja ahdistavia.
– yksi totuus, yksi mieli… tunkkaista höpinää yhteisvastuista ja tunkkaisia tasajakoja ja moraliteettia.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, on se virkistävä kokemus että äärioikeisto ja äärivasemmisto vahvistuu. Vene keikkuu ja Putin riemuitsee. Paskat Saksan, Ukrainan ja koko Euroopan tulevaisuudesta. Eihän se oranssi avohoitopotilaskaan joka taas yrittää presidentiksi meistä piittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Varila: ”– yksi totuus, yksi mieli… tunkkaista höpinää yhteisvastuista ja tunkkaisia tasajakoja ja moraliteettia.”
Tuo lause pätee diktatuureihin, eli esimerkiksi Venäjään. Ei Eurooppaan. Täällä niitä mielipiteitä löytyy pilvin pimein.
Ilmoita asiaton viesti
Schoulz on paatoksella kritisoinut näitä viimeisiä vaalituloksia ja vaatinut AfDn sulkemista ulos kaikesta päätöksenteosta mikä kuvaa hyvin kuinka demokratia vastaisia demarit ovat.Ihmettelen tämänkin jannun kyvyttömyyttä ymmärtää miksi kansan syvät rivit äänestävät vaihtoehtoja.Kuplassaan elävän valtaeliitin olisi syytä etsiä peili ja kurkata sinne.Esimerkkinä kansan kapinaan voisi mainita idioottimaisen energiapolitiikan ja islamistisen maahanmuuton karmeat seuraukset.
Ilmoita asiaton viesti
Saksassa maahanmuuttajakriittisyyttä ei kutsuta rasismiksi vaan demokratiaksi. Vain Suomessa maahanmuuttajakriittisyyttä kutsutaan rasismiksi.
Kaikki Saksan Liittovaltion hallituspuolueet ovat ymmärtäneet nyt, että maahanmuuttoon on otettava asento. Merkelin avosylistä maahanmuutajapolitiikkan näkemyksille antoivat vastauksen sunnuntaina Thuringenin ja Saksin osavaltiovaalit.
Minulla on asiasta vankka henkilökohtainen näkemys. Käyn kaksi kolme kertaa vuodessa lomailemassa Saksin (Sachsen) osavaltiossa pienessä idyllisessä 1700 luvun kaupungissa. Viime vuodet ovat olleet sangen painostavia kaupungin yleisen turvallisuuskäsityksen muuttuessa. Iltaisin kaupungissa eivät paikalliset poistu kodeistaan. Raatihuoneen tori on iltaisin maahanmuuttajien valloittama biletyspaikka ja arabimusiikin huudatus on korvia huumaavaa. Poliisipartiot ovat jalkautuneet ympäristöön, mutta torille he eivät mene.
En ihmettele lainkaan vaalitulosta. Suomessa uutisoidaan, että vaalivoiton syy on AfD venäjämielisyys ja vaatimus Ukrainan avun lopettamisesta. Se on ollut äänestäjien pienin huoli. Kysymys on kansalaisten turvallisuudesta, laittomasta maahanmuutosta ja vaatimus liittovaltion politiikan muuttamisesta ja Olof Scholzin aseman heikentämisestä.
Toisena tyytymättömyyden siemenenä on itäisten alueiden saama huono taloudellinen epätasapaino investointeihin maakuntiin nk. Länsi Saksaan verrattuna. Saksojen yhdistyminen jäi kuitenkin kesken
Se, että Scholz toimii järkyttyneenä kuten Sanna Marin kieltäytymällä tekemästä yhteistyötä vaalivoittajien kanssa ja usuttaa muitakin puolueita tekemään niin, johtaa vain nopeutettuun lähtöön politiikan huipulta.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä kanssasi siitä, että avoimet rajat ovat lisänneet levottomuutta ja rikollisuutta Euroopassa. Toinen juttu liittyy talouteen – ahneus on ajanut tuotannon kehittyviin maihin, jolloin yhteiskuntamme on yksipuolistunut. Samalla riippuvuus diktatuureista on kasvanut todella paljon. Lääkkeiden saatavuus alkaa jo oleman arkipäivää myös täällä Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti