Sanna Ukkolan pyhä viha

Toimittaja Sanna Ukkola toivotti eilisaamuna twitterissä ihmisille hyvää huomenta ja haukkui Helsinki Priden härskiksi kostajaksi. (Kuva: kuvakaappaus Sanna Ukkolan twitter-tililtä)

Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola julkaisi eilen aamulla kolumnin. Aihe oli tärkeä. Moni ei jaksaisi lukea hänen itseään toistavaa pitkää kirjoitustaan, ellei se olisi  ärsyttävän asenteellinen ja leimaava. Jollet ole Ukkolan kanssa samaa mieltä, olet belsebuubista seuraava ja Sanna langettaa kolumnissaan sinulle mainehaitan Suomen luetuimmassa uutisportaalissa ja haukkuu sinut kymmenillä eri tavoilla. Siitäs sait, väärintekijä!

Ukkolan kolumni on täynnä pyhää vihaa. Pyhä viha on Jumalan vihaa, joka on aina pyhää ja oikeutettua. Se on Jumalan reaktio ihmisen syntiin ja tottelemattomuuteen. Jumalan viha kohdistuu heihin, jotka eivät seuraa hänen ohjeitaan.

En jaksanut laskea, kuinka montaa ilkeää sanamuotoa Ukkola käyttää tehdäkseen lukijoille selväksi, että Helsinki Pride on Paha. Paha!

Kokoomus loukkaantui, muttei tarpeeksi. Siksi Sanna Ukkola loukkaantuu kokoomuksen puolesta kaksin verroin. Me kokoomuksen kanssa kostamme tämän Helsinki Pridelle!

Ukkola oli kärpäsenä katossa Helsinki Priden hallituksen kokouksessa ja tietää, mikä oli todellinen syy olla hyväksymättä kokoomusta yhteistyökumppaniksi tänä vuonna:

”Oikea syy kokoomuksen sulkemiselle pois Pridesta löytynee muualta: puheenjohtaja Petteri Orpo pyrkii parhaillaan muodostamaan hallitusta Pahojen perussuomalaisten ja Konservatiivisten kristillisdemokraattien kanssa Säätytalolla. Mikä voisikaan olla vakavampi synti?”

Harmi vaan, että päivä, jona kokoomuslaiset vuotivat medialle tiedon ulos joutumisestaan oli 22.5.  On totta, että kokoomuksen ja Perussuomalaisten hallitusneuvottelut olivat silloin täydessä touhussa.

Helsinki Priden hallitus oli tehnyt päätöksensä kuitenkin jo kokouksissaan 7.2. ja 14.3. On mahdotonta, että päätöksen perusteena olisi ollut vastalause kokoomuksen ja Perussuomalaisten varaan rakentuvalle hallitukselle. Tuohon aikaan muun muassa politiikan toimittajat ennakoivat, että mikä tahansa kokoomuksesta, Perussuomalaisista ja SDP:stä saattaa nousta hallituksen muodostajaksi ja uuden hallituksen kokoonpano voi olla mikä vaan.

Ukkolan kunniaksi on sanottava, että hän kuitenkin osaa muuttaa mielipidettään (tai asennettaan). Nyt hän maalaa seinälle  Sanna Marinin Helsinki Priden takapiruna. Vuonna 2015 nykyinen pääministeri oli hänelle vielä ”lahjakas nuori Sanna Marin,  josta varmasti vielä kuulemme” Samaisessa blogissa hän pelkäsi, että kokoomus siirtyy aiempaa arvokonservatiivisempaan suuntaan ”arvoliberaalin” Jyrki Kataisen jälkeen.

Ukkolalla on salainen ase: ”kokoomuksen liberaalisiipeen kuuluva ystävätär ja tämän vaimo”. He ovat kuulemma raivoissaan ja aikovat boikotoida Pride-kulkuetta. Kostona kulkueeseen yhä osallistuvalle Pride-kansalle.

Silmä silmästä, hammas hampaasta, suvaitsevaisuuden puolesta.

Ukkolan ystävätär tietää suurten joukkojen jäävän pois kulkueesta. Odottakaa vaan.

”Moni pariskunnan homotuttu on jo ilmoittanut, ettei aio enää marssia Pridella”, Ukkola kertoo.

Minullakin on homotuttuja. Paljon.  En ole kuullut, että yksikään heistä boikotoisi Pride-marssia tämän takia. Enkä usko, että kukaan heistä tulee boikotoimaankaan. Koska he ovat suvaitsevaisia, he suvaitsevat, että Helsinki Pride saa itse valita, kenen kanssa tekee yhteistyötä.

TimoKrkkinen
Sosialidemokraatit Helsinki

Viestintäammattilainen, ammattiyhdistysaktiivi ja valtiotieteiden maisteri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu