Tekopyhä Riikka Purra ja Vantaan lapsiuhrit

2 kuvakaappausta Iltalehden 21.7. 2023 julkaisemista nimimerkki ”riikan” Scripta-viesteistä vuonna 2008, jotka varapääministeri Riikka Purra 12.7. 2023 järjestämässään tiedotustilaisuudessa myönsi kirjoittaneensa. Hän on ollut ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut 31 -vuotias aikuinen ihminen ja väitöskirjatutkija, kun kirjoitti viestit.

Perussuomalaiset, sanat ja teot. Haluan uskoa, että valtiovarainministeri Riikka Purran (ps) kyyneleet olivat aitoja, kun hän liikuttui Vantaan kouluampumisista avatessaan hallituksen lisätalousarvion käsittelyn viime viikon tiistaina eduskunnassa. Lauantaina hän kertoi Iltalehdelle, että tieto lasten ampumisesta järkytti häntä syvästi ja herätti ”hirveitä tuntemuksia”. ”Järkytys oli aivan karmea. Kuulin tästä kuolonuhrista jo ennen kuin se oli julkisuudessa”.  Valtiovarainministeri ja Perussuomalaisten puheenjohtaja pitää silmittömiä väkivallantekoja ongelmana, jota ei voi poistaa rahalla. ”Jos väkivallantekojen estäminen ratkaistaisiin rahalla tai sosiaaliturvalla, nehän olisivat todennäköisesti jo ratkenneet, koska näihin käytetyt rahasummat ovat kasvaneet”, hän sanoi Iltalehdelle.

Perussuomalaiset ovat puolue ja poliittinen suunta, jonka toiminnan pohjaa on vaikeaa ymmärtää. Siksi, että he usein kärjistävät asioita, mutta jos kärjistäminen syystä tai toisesta vie heidät itsensä huonoon valoon, he kiistävät kärjistämisen jälkikäteen tai sanovat ajattelunsa muuttuneen tai että aika oli toinen. Ajan syytä, ei mielipiteen esittäneen ihmisen itsensä, kulkee heidän logiikkansa.

Kyse on aikuisista ihmisistä, jotka sanovat tai ovat sanoneet kovat mielipiteensä täysi-ikäisinä kansalaisina. Monesti vielä koulutettuina kansalaisina, mihin voisi olettaa kuuluvan tietyn sivistyksen. Esimerkiksi nykyiset perussuomalaiset valtiovarainministeri ja sisäministeri ovat vain joitakin vuosia sitten laukoneet poliitikkoina puheita, jotka eivät mitenkään sopisi ministerin asemassa olevalle ihmiselle.

Miksi ihminen puhuu sellaisia, jos ei niitä tarkoita? Perussuomalaisten poliitikkojen kohdalla voi vielä ymmärtää, että se on ollut poliittista retoriikkaa ja kannatuksen kalastelua. Siis politikointia, mistä he itse haukkuvat muita puolueita. Kannattajissa ja jopa puolueen rivijäsenissä on ilmeisesti sellaisiakin, jotka oikeasti ajattelevat sananmukaisesti kuten puhuvat.

Mutta poliittisella puheellakin on rajansa. Ja sillä, millaisilla puheilla politiikassa pyritään ylöspäin.

Tiedämme, että Riikka Purra 31-vuotiaana aikuisena älykkäänä ihmisenä ja tutkijana kirjoitti tietoista vihaa ja väkivaltaa pursunneita ja väkivaltaan kehottaneita tekstejä sosiaaliseen mediaan. Hän ei ole suoraan myöntänyt kirjoittaneensa niitä, mutta kaikilla anteeksipyynnöillään hän on käytännössä tunnustanut tekstit omikseen.

Valtiovarainministeri väittää, ettei teksteillä ole enää merkitystä, koska hänet tuntevat tietävät millainen hän oikeasti on ja kuinka kaukana hänen arvonsa ja ajatuksensa ovat siitä. mitä hän on kirjoittanut.

Me, suuri yleisö, emme vieläkään tiedä millainen hän oikeasti on. Entä, jos hän nousisi pääministeriksimme?

Olemme oudossa ja uudessa tilanteessa Suomessa. Ensimmäistä kertaa historiassamme meillä on hallituksemme huipulla varapääministerinä ihminen, joka on poliitikkouransa alussa käyttäytynyt avoimen vihamielisesti ja halventavasti esimerkiksi maahanmuuttajia ja muiden kansallisuuksien ja rotujen edustajia kohtaan ja jopa vihjannut väkivallasta näitä kohtaan. Olkoot se mitä ”sisäpiirin huumoria” tahansa.

Vantaan kouluampumisia surevan varapääministerimme Riikka Purran rinnalla näemme 31 -vuotiaan tohtorikoulutettava Riikka Purran, joka lähijunassa ahdistelee somalilasta tivaten: ”Miksi sinua ei kiinnosta Suomi? Eikö pitäisi kiinnostaa? Mitä sä sitten teet täällä?”. Ja fantasioi sen jälkeen saman ”pikkusompun” ampumisesta.

Vuonna 2008  ”riikka” kuvasi kirjoituksissaan  viestipalvelu Scriptassa kirosanojen kera, miten oli itse aikuisena kohdistanut häirintää hänelle tuntemattomaan maahanmuuttajalapseen junassa.  Miten hän on edes ”sisäpiirihuumorina” voinut vihjata olevansa valmis ampumaan ”somppulapsia” lähijunassa ja usuttaa äärioikeistolaista porukkaa Helsingin keskustaan hakkaamaan ”neekerilapsia”?

Suora lainaus nimimerkki ”riikan” Scripta -kirjoituksesta (luettavuuden vuoksi olen tiivistänyt lainausta poistamalla asiayhteyteen liittymätöntä ”riikan” törkytekstiä);

”eilen junassa…Jostain Espoosta tuli koulujoukkio, ehkä 16-18 v. Mukana kaksi somalia, tyttö ja poika, ilmeisesti sisaruksia.  Puhuivat suomea, keskenään välillä omaansa. – – –  Näytti pojalle lehteä, kommentoi jotain. Tähän huomattavalla testosteronilla ja uhmaamisella varustettu pikkusomppu totesi murtavalla suomella (siis että muutkin kuulevat) ”Vittu. Ei mua kiinnosta Suomi!!” – – – Otin kuulokkeet korvistani ja kysyin spontaanin kiihtymyksen tilassa, että (aikuismaisella äänellä tietysti, olenhan aikuinen) ”Mitä sä sitten teet täällä?” – – – ”Mitäää? Mitäää sä sanoo??!!11″Toistin. Miksi sinua ei kiinnosta Suomi? Eikö pitäisi kiinnostaa? Mitä sä sitten teet täällä? Onkosutjokuvittupakottanuttännetulemaanmeidänrahoillavittuelämään?! (en sanonut viimeistä virkettä; sehän oli lapsi!)Kai sitä joskus itsekin aika emotionaalisena käy. Kun en suomalaiseltakaan mitään surunauhaa odota, mutta pienen somppupojan (pienen?!) odottaa olevan korrektimpi… Miksi?No, jok.tap. poitsu totesi siinä kiroiltuaan hetken (tapaan, jonka osaa ihan kuka tahansa espoonkeskustalainen juippi), että ”BANG BANG!!” ja näytti mua. – – –  Häiskän huivipäinen siveä sisko siinä poitsua hyssytteli ja minä puristelin päätäni aikuismaiseen tapaan. Onneksi jäivät seuraavalla asemalla pois. – – – Pirjo. Jos mulle annettaisiin ase, ruumiita tulisi ihan lähijunassakin, you see. ”

Aikuinen, akateemisesti koulutettu ihminen käy junassa dialogia vieraan lapsen kanssa kysellen, miksi tuo lapsi on Suomessa. Pelkästään se antaa oudon kuvan ihmisen persoonasta.

Perussuomalaisilla on uskomaton kyky valtakunnan kaapin päälle ministeriksi tai eduskunnan puhemieheksi päästyään ulkoistaa itsensä poliitikkoina aiemmista säädyttömistä poliittisista puheistaan. Mielestään heille on kaikki sallittua.

Mielestäni perussuomalaisia huippupoliitikkoja yhdistää tekopyhyys ja ylimielisyys muuta yhteiskuntaa kohtaan.

Nykyinen sisäministeri Mari Rantanen (ps) haukkui vain 3 vuotta sitten edeltäjänsä  sisäministerin Maria Ohisalon (vihr) poliittisista virkanimityksistä kärkevästi. Hän oli huolissaan, että poliittisista virkanimityksistä oli tullut tapa ja laukoi täyslaidallisen Suomen Uutisten haastattelussa 10.9. 2020.

Kuukausi sitten hän nosti perussuomalaisen poliittisen  valtiosihteerinsä supon johtoon ilmeisenä poliittisena nimityksenä. Poliittisia virkanimityksiä kiivaasti arvostellut Rantanen tietysti kiisti syyllistyneensä itse sellaiseen.

Toinen lainaus ”riikan” Scripta -kirjoituksista:

”Fuck the boring VHM-pano, recycle your cum, cunt!—Netsejä tänään Stadissa sylkemässä kerjäläisten päälle ja hakkaamassa neekerilapsia, anyone..?”

Yksi Vantaan lapsiuhreista on kosovolaisten  maahanmuuttajien lapsi, ehkä islamilainen. ”Onkosutjokuvittupakottanuttännetulemaanmeidänrahoillavittuelämään.”

Timo Soini oli jotenkin ymmärrettävä ja hyväksyttävä.

Persujen nykyisiä huippupoliitikkoja ei voi ymmärtää eikä heidän puheitaan ottaa todesta, liittyivät ne mihin tahansa. Heidän aiempia,  aikuisina ihmisinä esitettämiään järkyttäviä mielipiteitä ajatteleva ihminen ei vaan voi sivuuttaa olankohautuksella.

 

 

 

 

 

TimoKrkkinen
Sosialidemokraatit Helsinki

Viestintäammattilainen, ammattiyhdistysaktiivi ja valtiotieteiden maisteri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu