Postin työntekijät – nuo surkeat epäonnistujat!

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola selitti toimitusjohtaja Heikki Malisen huimia palkkioita sillä, että Malinen on tehnyt vaikeassa tilanteessa erittäin hyvää työtä.

Tämä on varmasti totta. Kivikin ymmärtää, että miljoonan egen vuositienestin takana ei voi luurata mikään hyvän keskitason osaaminen, vaan sen on oltava parasta mitä katajaisesta kansastamme ikinä voi löytyä.

Yli 700 Postin työntekijää ei valitettavasti ole onnistunut yhtä mainiosti. Heidän palkkojaan ollaan alentamassa kevyemmän työehtosopimuksen voimin 30-50 prosenttia.

Jos Make on yhtään looginen kaveri, eikä ole mitään syytä olettaa ettei olisi, hän haluaa viestittää tällä työntekijäportaan katastrofaalisesta joukkotyrimisestä, jonka Hessu lähes yli-inhimillisellä osaamisellaan – ja tietysti Maken fantastisella tuella – onnistui vielä tällä kertaa paikkaamaan niin että firma selvisi jotenkin kuivin renkain ja pystyi vielä maksamaan valtio-omistajalle mukavat osingotkin.

Nyt ollaan sitten tosipaikan edessä, ja postilaiset ovat saamassa sen palkan joka heille kuuluu, jos asian raamatullisesti ilmaisemme.

Tässä vakavassa kipupisteessä jokaisella työntekijällä on perusteellisen peiliin katsomisen paikka. Mitä olisin voinut tehdä paremmin? Olenko todella ahkeroinut niin nopeasti kuin pystyn, vai olenko velttoillut 30:n tai jopa 50 prosentin verran? Oliko selkäni silloin loppiaisen jälkeen oikeasti niin saakelin kipeä, että en olisi kyennyt tulemaan töihin jos olisin todella halunnut ja jos työmoraalini olisi ollut edes etäisesti sama kuin toimitusjohtajalla, joka hädin tuskin ehtii edes nukkua huolehtiessaan johtamansa liikelaitoksen menestyksestä uhrautuvasti kuin sammakko poikasistaan?

Postilainen, nyt käsi sydämelle – ja rehellisyyden nimissä myös maksalle: Jos olisin antanut kaikkeni vihoviimeiseen hikipisaraan, uhkaisiko minua todella nyt jopa palkan puolittaminen?

Toimitusjohtajalle ja hallituksen puheenjohtajalle on luonnollisesti hyvin raskasta leikata alaistensa toimeentuloa, vaikka kyse olisikin vain sen siirtämisestä tasolle joka vastaa porukan työhaluja ja -kykyjä. Niillä on kuitenkin perheet ja asuntolainat, ja harmillistahan se on jos ruokakunnat hajoavat ja velat joudutaan mittaamaan ulos.

Yksikään tv-uutisten katsoja tuskin saattoi välttyä huomaamasta syvää tuskaa Make Pohjolan kovia kokeneilla ja lukemattomia kullattuja kylpyhanoja nähneillä kasvoilla. Vaikka hän tiesi tekevänsä oikein, vakava huoli ihmisten toimeentulosta oli harmaannuttanut hänen ilmiasunsa ja uurtanut kasvoihin sotusta näkymättömiä ikävuosia.

Hessu Malinen taas ilmoitti – nopeasti kuin tyhjiössä kulkeva fotoni – kieltäytyvänsä kahden kuukauden palkastaan eli noin 92 000 eurosta. Sen jakaminen 700:lla tuottaa 130 euron korvauksen per työntekijä, eikä voi olla epäilystäkään etteikö sitä heille myös jaettaisi ikään kuin kannustimena laadukkaampaan työntekoon, jotta tulevilta palkanalennuksilta vältyttäisiin.

92 000 euroa on sinänsä hitsin paljon rahaa. Jokainen voi miettiä tykönään, mitä seuraisi jos itse sellaisesta summasta luopuisi. Moni meistä olisi saman tien autoton ja asunnoton, eikös vain. Hessukin saisi tuolla rahalla peräti kolme sellaista golf-osaketta, jonka hän neljä vuotta sitten ostatti käyttöönsä Postilla!

Tuo kauppa ei varmasti ollut Hessulle helppo päätös, kun Posti samalla joutui irtisanomaan kolmesataa pahinta hidastelijaa. Toisaalta golf auttaa viemään ajatukset edes hetkeksi pois ankarasta arjesta ja johtamisen lyijynraskaista haasteista.

Ehkä Postin työntekijöidenkin kannattaisi alkaa harrastaa golfia. Sen rentouttava vaikutus lieventää myös tulonmenetysten aiheuttamaa harmia. Kysykää vaikka Hessulta.

________

Tämä oli ensimmäinen blogini kostean, sumuisen ja kaikin puolin epämääräisen kesän jälkeen. Uutisista päätellen aiheista ei tule olemaan puutetta, joten eiköhän tämä taas tästä kipuile. Ja puujalkavitsitkin jatkuvat:

Maltalaisperhe oli normaalilla maltalaisella perinneaterialla. Äiti kuitenkin huolestui, kun ruoka ei oikein nuorimmaiselle maittanut:

”Mutta pikku George! Et kai ole kipeä? Söit vain västäräkistä vähäsen!”

 

TimoPeltonen

Seteliselkärankainen evoluution lopputuote. Altis ilmaiselle nesteytykselle. Tolkun ihmisen mallikappale.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu