Näin Vastaamo siirtyi sosialismiin

Yritys voi soveltuvin osin siirtyä sosialismiin siten, että se jättää kustannuksia aiheuttavia asioita tekemättä ja maksattaa seuraukset valtiolla.

Juuri näin näyttää Vastaamo toimineen. Ei varmaan alun alkaen suunnitellusti, mutta hei – mitä eroa?

Retuperälle jätetty tietoturva mahdollisti äärimmäisen törkeän ja inhottavan rikoksen – tai parikin – ilmeisesti melko helposti. Ainakin nörttimittareilla arvioituna.

Kun tajuton määrä asiakastietoja oli kähvelletty Vastaamon upeasta omatuotantoisesta asiakasjärjestelmästä, Nina ja Ville Tapio nähtävästi korjasivat turva-asioitaan ja myivät kovaan nousukiitoon päässeen perheyrityksensä osake-enemmistön kiireesti sijoitusyhtiö Intera Partnersille.

Pari vuotta aiemmin he olivat luvanneet pitää putiikin perheellä vastakin. Vastan mitta on siis selvinnyt.

(Kyseessä ei muuten ole takavuosien suosikkiyhtye Taikapeilin täsmälleen samanniminen laulaja, mikä kerrottakoon niille, joille äiti-Tapion nimi soittaa jotain tiukua.)

Kauppasummaa ei tietenkään ole kerrottu julki, mutta se oli ilmeisesti luokkaa kymmenen miljoonaa euroa.

Hinta ei ole mahdottoman ihmeellinen hyvästä firmasta, mutta kulmakarvoja voi ymmärrettävästi nousta, kun tiedetään että joka sentti on ansaittu psyykkisesti ongelmaisten ihmisten hädällä. Toki sinänsä täysin laillisesti ja varmasti monia suuresti auttaen.

Nyt niiden senttien ansaintalogiikan seuraamuksia tutkivat kymmenet rikospoliisit, joilla totisesti olisi muitakin rötöksiä selvitettävänään. Tuskin siitä silti Tapioille laskua lähetetään.

Mitä tietoturvan olympiatasoa hätyyttelevästä laiminlyönnistä ehkä seuraa, se jää aikanaan nähtäväksi. Koko härdelli on vahvassa käymistilassa kuin kilju Tuntemattomassa sotilaassa.

Sosialismia voi kauniisti nähdä myös siinä, että Interan takaa löytyvät muiden muassa Valtion eläkerahasto ja sitä kunnissa vastaava Keva, jotka siis saivat ostoksestaan ison hatullisen sitä ihteensä. Ja samalla hiukan tuoksua myös sadoille tuhansille asiakkailleen.

Tämän verran piti purkautua, sanoi poika kun aamulla täkkiään tutki.

******

Asia on yhä erittäin vakava, joten vitsien osalta viittaan edelleen viime lauantain (24.10.) sähkönhintablogiini, joka sisältää myös ihmeen ihanaa musiikkia. Miten joku osaakin panna noin kauniisti sanoja peräkkäin? Emmää vaan tiärä.

No hyvä on. Lainaus is.fi:stä 20.10.:

Oli liesi mitämateriaaliatahansa, kaikillepinnoille sopiipuhdistusaineeksitiskiaine jaheikosti emäksinen puhdistusaine

TimoPeltonen

Seteliselkärankainen evoluution lopputuote. Altis ilmaiselle nesteytykselle. Tolkun ihmisen mallikappale.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu