Perussuomalaiset urakoivat porvarihallitusta kartalta

Viime viikolla perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toivoi Twitterissä poliittista keskustelua käytävän kohteliaammin sananvalinnoin. Hän toruskeli yhteen hönkäisyyn sekä oman ryhmänsä Mauri Peltokangasta että vasemmistoliiton ministeriä Li Anderssonia. Myös jälkimmäisen puoluetoverin Dan Koivulaakson tarkentamaton trollioikeisto-lausahdus sai kuittia.

Ulostuloon oli todella aihetta, sillä joidenkin persujen möläyttelyt uhkaavat tehdä porvarihallituksen ylen tuskaisaksi tavoitteeksi. Se taas olisi läimäytys poliittisen valinnanvapauden raikkaasti pullottaville poskille.

Viimeksi porvarihallitus oli mahdoton Kekkosen presidenttiaikoina ulkopoliittisista syistä, joita rahvaan kielellä kutsuttiin kotoisasti ryssänpeloksi. Kokoomuksen pistäytyminen hallitustunnustelijan pakeilla oli pelkkä muodollisuus, kuten toissakeväänä oli myös Antti Rinteen perussuomalaisten kanssa käymä sessio.

Mestarin tviittailu olisi voinut kohentaa perussuomalaisten siisteyskuvaa, mutta lopputulos olikin päinvastainen. Legendan mukaan asiat saavat riidellä, mutta ihmisten tappelu on tylympi homma. Nyt Mestari meni kansallismielisessä tasa-arvoistamisessaan niin pitkälle, että hän asetti ihmisen henkilökohtaisen solvaamisen ja hänen tekojensa haukkumisen samalle janalle.

Ne, jotka sanovat, että Mestarilla on puolueessaan valtaa vain sallia mutta ei juurikaan kieltää, saivat taas raskasta vettä myllyynsä.

Kerrataanpa. Kevättalvella Li Andersson kutsui A-Studiossa erästä Mestarin kommenttia paskapuheeksi. Äskettäin taas Mauri Peltokangas facebookkaili hallituksen ministerien oleva säälittäviä persereikiä, koska nämä eivät olleet joukolla pahoitelleet eduskunnan avustajiin kuuluvan Pekka Katajan murhanyritystä.

Anderssonin suorassa lähetyksessä päästämä puuskahdus oli tietysti sopimatonta kieltä älykkääksi tunnetulta ministeriltä, jonka kanssa 900 000 suomalaista lähtisi kaljalle vaikka yhtä aikaa jos vain huolittaisiin. Ei sitä silti voi mitenkään verrata siihen, että ihmisiä nimitellään perserei’iksi. Sanomisiaanhan voi parannella ja ottaa virheistään opikseen, mutta niin kutsuttu kolmas silmä pysyy tehtävässään vaikka voissa paistaisi.

En tiedä varmaksi Peltokankaan älykkyydestä, mutta ei hän ainakaan niin tyhmä voi olla, että ei tietäisi kerran nettiin laitetun siellä myös pysyvän. Hänhän poisti perseilynsä facesta peräti viiden päivän fundeerauksen jälkeen ja lupasi vastakin käyttää ”epäkorrekteja” sanoja.

On julkinen salaisuus, että kokoomuksessa on kerho, joka lähtisi perussuomalaisten kanssa hallitusta yrittämään milloin tahansa sukat putkella, jos mahdollisuus vain tarjoutuisi. Suurempi joukko – puheenjohtaja Petteri Orpon johdolla – edustaa kuitenkin arvokasta sivistyspuoluetta, joka ei ihmisten solvaamiseen alennu eikä sitä hyväksy.

Koska Mestari tietää, miten kokoomuksessa perseilyyn suhtaudutaan, miksi hän sitten sallii sen ja ottaa suurelta näyttävän riskin puolueensa hallituskelvottomuudesta? Eräitä vastausvaihtoehtoja:

1. Mestarilla ei ole arvovaltaa, vaan vain muodollinen puheenjohtajan valta.

2. Hän olettaa, että kokoomus lopulta taipuu, kunhan perussuomalaisista tulee kirkkaasti suurin puolue. (Tosin sitten pitäisi todennäköisesti vielä kepunkin taipua, jotta enemmistöhallitus syntyisi.)

3. Hän arvioi, että gallupien kärkeen palaamiseen ei ole muuta keinoa kuin poliittisesti passiivisen kansanosan aktivointi puhumalla kieltä jota sen uskotaan ymmärtävän. Tämä paikka taas on persuille välttämätön, koska puolue on ilmoittautunut ainoaksi vaihtoehdoksi kaikille muille.

4. Hän uskoo, että perussuomalaisten jättäminen hallituksesta ulos suurimpana puolueena johtaisi laajaan suuttumukseen, jota kukaan ei halua.

5. Hän uskoo tosissaan, että persut saattaisivat vielä yltää oloissamme jättiläismäiseen 30 prosentin kannatukseen, jolloin sitä ei voisi sivuuttaa vaalienjälkeisestä hallituksesta käytännössä millään.

6. Hän ei edes halua hallitukseen, koska tietää, että porukasta ei siihen duuniin ole.

7. Mestari ei enää välitä eikä jaksa ja päättää urakkansa ensi vuoden puoluekokoukseen.

Mustaakin mustempi heppa perussuomalaisten lähitulevaisuudessa on Pekka Katajan tapaus, jossa tätä kirjoitettaessa ei ole tapahtunut mitään julkisesti kerrottavaa. Persuille hyvin ongelmallinen skenaario olisi, että taustalta paljastuisi oman puolueen äärimmäinen oikeisto, kuten uhri itse pohdiskeli.

Juuri nyt näyttää huolestuttavasti siltä, että ei paljastu mitään. Se taas tarkoittaisi, että vuoden 2020 Suomessa voitaisiin kerrostalossa asuva selvä ja kunnollinen ihminen vaikka tappaa kotiovelleen jäämättä kiinni. Tämä on tietysti aivan mahdoton näkymä sekä poliisille että yhteiskunnalle.

Ja oikeusvaltiossa kun ollaan, ketään ei voida tuomita vain siksi että joku pitää tuomita. Tämä on muuten maailmanlaajuisesti niin harvinaista ettei oikein uskoisikaan.

Emme me suomalaiset ihan surkeassa maassa säätele.

******

Puujalkailuna tällä kertaa sketsipodcast iskelmänteon hurjasta maailmasta. Isä Juha ja poika Ilkka palaveeraavat jälkimmäisen tulevaisuudennäkymistä rapiat 40 vuotta sitten. Hahmot ovat tietenkin täysin, köh, fiktiivisiä, krhm. Todellinen pituus reilut 2,5 minuuttia, vaikka soitin saattaa näyttää pitempää kärsimystä.

TimoPeltonen

Seteliselkärankainen evoluution lopputuote. Altis ilmaiselle nesteytykselle. Tolkun ihmisen mallikappale.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu