Trump-fanien voitonusko hiipuu

Donald Trumpia ei valita uudelleen Yhdysvaltain presidentiksi. Tämä visio näyttää tällä hetkellä päivänselvältä.

Donin loistavuuden hehkutus sosiaalisessa mediassa on huomattavasti vähentynyt. Mannerheimin pronssihevonenkin näkisi eron entiseen. Tappiomieliala on vallannut yhä useamman fanin. Vain sitkeimmät pitävät toivoa yllä ja jaksavat tsempata.

Päivänselvä ei kuitenkaan ole sama kuin varma. Melkein toki.

Neljä vuotta sitten Trump pystyi loppumetreillä innostamaan vaa’ankieliosavaltioiden äänestäjiä ratkaisevien äänten verran. Hänelle haluttiin antaa mahdollisuus näyttää kykynsä.

Nyt ne on sitten nähty.

Hillary Clinton sai lähes kolme miljoonaa ääntä enemmän kuin Trump, mutta vääriltä ihmisiltä. Amerikassa presidentinvaalien äänet eivät ole samanarvoisia. Maaseudun ihmisen viiva on raskaampi kuin miljoonakaupungissa asuvan. Meikäläisestä vinkkelistä järjestelmää voisi ehkä sanoa hengeltään kepulaiseksi.

Juuri nyt näyttää siltä, että ratkaisevien osavaltioiden valitsijamiehet menevät enimmäkseen Joe Bidenille. Muuta ei tarvita. Ei tarvittu viimeksikään.

Mielipiteenmittaajatkin ovat viisastuneet ja seuraavat kokonaistilanteen ohella tarkkaan myös tärkeimpiä osavaltioita. 2016 he näyttivät vähän hölmöiltä, kun eivät ottaneet kunnolla huomioon äänissä hävinneen voitonmahdollisuutta.

Trumpille kokonaisäänten tappio oli ikävä särö mahtavassa voitossa. Niinpä hän keksi tarinan ”Kiero-Hillaryn” saamista miljoonista laittomista äänistä. Todisteita Don ei tietenkään koskaan esittänyt.

Jopa Trumpia aiemmin tukenut Fox-televisiokanava näyttää kyllästyneen lellikkiinsä. Donia on alkukesästä lähtien kohdeltu lähes normaalisti ja hänen väitteitään kyseenalaistettu kunnon journalismin hengessä.

Ilman koronaepidemiaa kaikki voisi olla toisin. Siinä missä se monessa maassa – kuten Suomessa – vahvisti hallituksen asemaa, rapakon takana kävi päinvastoin.

Tämä ei tietenkään ole yksin Trumpin syytä. Terveydenhoitojärjestelmä on Amerikan ihmemaassa läpikaupallinen ja syvästi eriarvoinen. Sen valjastaminen koko kansan tasapuoliseen hoitoon olisi ollut kova pähkinä kenelle tahansa.

Mutta kun systeemiin yhdistettiin presidentin neuvottomuus, tietämättömyys ja itserakkaus, seurauksena on hyvin todennäköisesti hänen uudelleenvalintansa kaatuminen.

Trumpin puheista voi päätellä, että hän ei tule hyväksymään tappiotaan. Tällä tuskin on suurta merkitystä, ellei tulos ole perin tasainen.  Hävinneellä Donilla lienee talvella liittovaltion hallinnossa enää vain harvoja ystäviä.

Monet oikeudenkäynnit uhkaavat virkaheittoa presidenttiä. Hän voikin yrittää paeta maasta. Sen estämiseen on varmaan kaikessa hiljaisuudessa varauduttu.

Putinilla saattaa olla varattuna köyhtyneelle Donille mukava datša, jonne tämän kelpaisi vetäytyä draiviaan treenaamaan.

Luovutusta Trumpin ei tarvitsisi pelätä ainakaan Vladimir Vladimirovitšin ollessa vallassa. ”Sleepy Joe” tuskin laittaisi kovia piippuun saadakseen edeltäjänsä kiven sisään. Tilanteen häpeällisyydessä olisi Donille jo rangaistusta kerrakseen. Tai olisi, jos hän osaisi hävetä.

Vai yllättääkö Donald Trump taas? Joissakin kiihkokristillisissä piireissä häntä pidetään Jumalan valittuna. Herra yksin tietää, miten on.

Edessämme saattaa olla historiaan jäävä show, jonka käänteet yllättävät jopa kaiken nähneen Pihtiputaan mummon.

******

Puujalkaa taas. Miksi suljetut osastot täyttyvät nyt Tokmannin asiakkaista?

Siksi, että hallissa kuulutetaan tähän tapaan: ”Ehkäisevistä syistä pidämme sinuun noin kahden metrin etäisyyden. Pidäthän sinäkin!”

Kahden metrin etäisyyden pitäminen itseensä on kirjaimellisesti repivää touhua!

TimoPeltonen

Seteliselkärankainen evoluution lopputuote. Altis ilmaiselle nesteytykselle. Tolkun ihmisen mallikappale.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu