Uhkaako Biden-viha perussuomalaisten hallituskelpoisuutta?

Perussuomalaisten pää-äänenkannattaja Suomen Uutiset julkaisi vain kuusi päivää ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja (27.10.) pitkän jutun demokraattiehdokas Joe Bidenin väitetyistä hämäristä liikesuhteista Kiinaan. Juttu oli nätisti sanottuna pahantahtoinen, vaikka ei ottaisi mitään kantaa sen sisällön todenperäisyyteen.

Suomen Uutisilla ja sen päätoimittajalla ”Sanna Ukkolan mies” Matias Turkkilalla on tietenkin täysi vapaus julkaista lain rajoissa aivan mitä hän ja puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho haluavat. Kaikella kirjoittelulla on kuitenkin myös epäviralliset seurauksensa, ja niiden pohtiminen taas kuuluu muiden toimijoiden vapauksiin.

Suhteet Yhdysvaltoihin ovat Suomelle ehkä tärkeämmät kuin koskaan, kun tilanne Itämeren alueella on muuttunut jännittyneemmäksi emmekä Naton ulkopuolella voi olla täysin varmoja, jeesaisiko meitä kukaan jos oma asemamme jostain syystä joskus kovin pahaksi kehittyisi.

Vuonna 1918 Yhdysvallat pelasti Suomen joutumasta keisarin siirtomaaksi auttamalla Ranskaa ja Englantia murskaamaan Saksan. Se oli kovin epäsuoraa apua, mutta ilman sitä historiamme olisi muuttunut täysin – eikä varmasti paremmaksi. Meillä on siis kokemusta siitä, että rapakon takaa tulee voimaa joka pistää vastavoiman polvilleen.

Äsken Ylen Ykkösaamussa Mestari totesi Seija Vaaherkummulle tavoittelevansa pääministerin paikkaa seuraavien vaalien jälkeen, koska hänen puolueensa kerran pyrkii suurimman puolueen asemaan. Tämä oli tietysti selvää, jos Halla-aho jatkaa ensi kesänä puheenjohtajana, ja ilmeisesti siis jatkaa.

Nyt sitten sopii kysyä, miten Suomen hallitusta johtamaan tai edes siinä mukana olemaan sopisi puolue, jonka suhtautuminen Yhdysvaltain uuteen hallintoon on avoimen vihamielinen.

Bideniä parjaavan jutun täysin tarpeeton julkaiseminen aivan vaalien alla – lukijathan eivät saaneet äänestää – oli kaikkiaan kummallinen veto, ellei sillä haluttu erityisesti alleviivata, että persut eivät välitä hittoakaan siitä, millaiset maamme suhteet Yhdysvaltain todennäköiseen seuraavaan presidenttiin ovat.

Koska Suomen Uutiset ei julkaise eikä etenkään pidä esillä yhtäkään ison asian juttua jota Mestari ei jotenkin siunaisi, tästä voi päätellä että maamme pääministeriksi aikoo henkilö, joka ei halua vaalia parhaita mahdollisia suhteita tasavallan tärkeimpään tosiasialliseen suojelijaan.

Perussuomalaiset ovat todellakin ainoa vaihtoehto kaikille muille kääpiötä suuremmille puolueille, olipa asia lautasella vaikkapa Yhdysvaltain presidentti.

Varapressana toimiessaan Biden antoi suulliset turvatakuut Ruotsille, mutta ei meille. Nyt ne olisi hyvä hissukseen saada, mutta tuskin niitä Mestarin kysyminä heruisi. Kaikki pannaan merkille, eikä jonkin SU:n kirjoittelu ole edes kevyimmästä päästä tarkkailulistaa.

Ulkopolitiikkaa johtaa toki Suomessakin presidentti, mutta lain mukaan yhdessä hallituksen kanssa. Luuppia siirrellään siis myös ministerien yhteispotretin päällä.

Todennäköisesti vuoteen 2023 meillä on hallitus, jonka suhteet Joseph Robinette Biden Juniorin hallintoon ovat loistavat. Voi olla toki siitä eteenpäinkin.

Vaan jospa ne turvatakuut kumminkin saataisiin varman hyvän sään aikana. Pitelee niin monenlaisia ilmoja nykyään.

******

Yleisön pyynnöstä huolimatta uusin musiikkiteoksemme parin viikon takaa, koska se lienee useimmilta vielä kuulematta. Siispä Kuumat kollit: Korona-Suomi (McLean-Peltonen). Voisit käyttää neljä minuuttia huonomminkin, ja jos et muuten keksi miten, kerron kyllä!

******

Sain äsken tekstarina riemastuttavan sanaleikin, jonka tekijästä tai levinneisyydestä minulla ei ole mitään käsitystä, mutta veikkaisin jälkimmäiseen paria miljoonaa.

+2
TimoPeltonen
Sitoutumaton Tampere

Seteliselkärankainen evoluution lopputuote. Altis ilmaiselle nesteytykselle. Tolkun ihmisen mallikappale.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu