Valtuustoehdokas valtion tontilla: Näin äänestäjää uunotetaan

Kuopiolainen valtuustoehdokas, lääkäri Pekka Timonen (ps) pääsi alkuviikosta Iltalehden kautta maanlaajuiseen julkisuuteen. Somessa näet alkoi levitä hänen Facebook-kirjoituksensa, jonka mukaan Astra Zenecan koronarokote aiheuttaa syöpäriskin. 

Terveysjätti Mehiläisen yleislääkärinä toimivan Timosen omin ala on liikuntalääketiede. Virologian professori Kalle Saksela tyrmäsikin Timosen väitteet tuoreeltaan kanveesiin. Sakselan mukaan niissä ei ole mitään perää.

Myös Mehiläisen lääketieteellinen johtaja Kaisla Lahdensuo ilmoitti, että Timosen viesti ei vastaa yrityksen näkemystä. Jotain seuraamuksia on siis tulossa. Riittääkö puhuttelu näin vakavassa ja pörriäisfirman hieman outoon valoon saattaneessa asiassa, se jää nähtäväksi.

Jos on erikoista, että Mehiläisen lääkäri asettuu minkäänlaiseksi rokotuskielteisyyden mannekiiniksi – Iltalehden haastattelunkin mukaan lähes salaliittoteoriatasolle saakka –, vähintään yhtä kummaa on Timosen vaaliteemailu.

Monilta muidenkin puolueiden ehdokkailta tuttuun tapaan useimmat teemat eivät sinällään tarkoita yhtään mitään. Mukana on kuitenkin myös lähes konkretiaa: 

”Lopetetaan raiskaajien ja väkivaltarikollisten hyysääminen.”

Hyysäämisellä tarkoitettaneen tässä rikoksentekijöiden sopimattoman lempeää kohtelua eli poliisin, oikeuslaitoksen ja Rikosseuraamuslaitoksen tehtäväkenttiä. Niitä ohjaavien lakien säätämistä tietenkään unohtamatta.

Timonen antaa siis äänestäjän ymmärtää, että hän valtuutettuna voisi jotenkin vaikuttaa näihin asioihin. Yhdysvalloissahan kaupunginvaltuutetut ovat isoja tappisia, ja kaupungeissa pamputtavat niiden omat poliisilaitokset. Kai kaikki sentään jenkkisarjoja katselevat? Oikeus yhteen puheluun ja sitä rataa?

Suomessa taas kyse on valtion asioista, joihin kunta ei voi nokkaansa työntää ilman että sattuu Pekkaa leukaan.

Miten akateemisesti koulutettu tiedon hankinnan, omaksumisen ja tuottamisen kyvystään kauniit paperit saanut ihminen voi olla noin tietämätön? 

Sillä ellei ole, kyse on vielä ikävämmästä: äänestäjän tahallisesta harhauttamisesta.

Eikä tässä kaikki: ”Polttoaineverotusta on kevennettävä.”

Siis mitä vitelettä? Periikö Kuopion kaupunki muka jotain kunnallista polttoaineveroa?

On ounasteltu, että kannatuksen ja keskustan horjuttamisen maksimoimiseksi perussuomalaiset tulevat käyttämään vaaliteemoinaan aiheita, jotka eivät liity kunnallispolitiikkaan pilkun vertaa mutta kuohuttavat monien mieliä tehokkaasti. Näinhän sitten kävikin.

Mutta että lääkärikin lähtee tällaiseen. Kysehän on samantapaisesta asiasta kuin että liikuntalekuri ihan pokkana ryhtyisi lenkkipolulla ääniä kuulevan penikkatautipotilaansa psykiatriksi. (Virologiksihan hän jo rupesikin.)

Melkoinen osa äänestäjistä seuraa politiikkaa sen verran sivutoimisesti, että he olettavat ainakin ”tohtorin” osimoilleen tietävän mistä puhuu. Lisäksi moni perussuomalaisten kannattaja on entinen nukkuva, jolloin omat tiedot voivat olla vielä harsomaisemmat.

Hitto soikoon, onko äänestäjällä siis mitään kuluttajansuojaa? 

Eipä juurikaan, sillä mikään laki ei kiellä pyrkimästä valtuustoon vaikka yksinomaan kuntapolitiikkaan liittymättömistä aiheista haastellen.

Äänestäjän asia sitten on ratkaista, haluaako hän edustajakseen kunnan tehtävät selkeästi ymmärtävän vai itsensä valtakunnanpoliitikon reserviläisversioksi kokevan päättäjän.

******

Kulttuuria. Puoliksi suomenruotsalainen elokuvaohjaaja Klaus Härö on 50-vuotispäivänsä kunniaksi päättänyt suomentaa sukunimensä. Hän on 1.4. alkaen Tässäsaari. Jäsenhakemus Porvoon perussuomalaisiin (Borgå grundfinnar) lähtee samana päivänä.

******

Koronauutisia. Rokoteannoksia on pian luvassa suuria määriä, joten rokottajat joutuvat työskentelemään inhimillisen suorituskyvyn rajoja koettelevan työtahdin alla. Terveydenhoitohenkilöille ja heidän kotiväelleen onkin lähetetty kyselylomakkeita, joiden perusteella rokotustehtäviin keskitetään 1.4. alkaen ne, jotka ovat luonteeltaan kaikkein piikikkäimpiä.

******

Tapahtumia. Kokoontumisrajoitusten vuoksi yleisissä saunoissa ei tänä pääsiäisenä järjestetä Kauneimmin maalatut munat -kilpailuja. Asiasta tiedotetaan tarkemmin 1.4.

+5
TimoPeltonen
Sitoutumaton Tampere

Seteliselkärankainen evoluution lopputuote. Altis ilmaiselle nesteytykselle. Tolkun ihmisen mallikappale.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu