Vastaamon tietomurto paljastaa netti-ihmisen koko julmuuden

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto ja asiakastiedoilla kiristäminen ovat paljon isompi ja vakavampi juttu kuin moni on vielä tajunnutkaan. Ilmeisesti ymmärryksen vajausta esiintyy myös kautta päättäjien ja virkakunnan. Nyt ollaan jonkin täysin uuden edessä, ja se uusi on ihan kamalan ruma.

Jossain on ihminen tai ihmisiä, luultavasti enemmän kuin yksi, jotka kykenevät uskomattomaan julmuuteen, kun kiinnijäämisen vaara on pieni eikä tuhonnan kohteita tarvitse nähdä kasvotusten.

Olisipa kyse edes fyysisesti sairaista. Vaan ei, kohteeksi valikoituivat surutta ne, jotka olivat kiristäjien saatavilla: psykoterapeuttista apua tarvitsevat, hyvin haavoittuvaan asemaan päätyneet ihmiset.

Näin kävi, koska heidän asiakastietonsa olivat noiden kunniattomien paskiaisten taitojen ulottuvilla. Ja koska mielen horjuminen on paljon arkaluontoisempi juttu kuin sappikivien tai peräpukamien leikkaus, joista annan mielelläni sairauskertomukseni julki jos jotakuta vain kiinnostaa.

Mitä enemmän tietoa kiristyksestä saadaan, sitä enemmän vatsaa alkaa vääntää. Vastaamon asiakkaille lähetetyt uhkailut ovat mahdollisimman inhottavaa materiaalia. Psyykkisistä ongelmista jo ennestään kärsiviä ihmisiä kiusataan täysin tietoisesti ja harkiten vielä lisää äärimmäisen vastenmielisellä tavalla.

Nämä kiusaajat eivät silti välttämättä ole niitä, jotka repivät kärpäsiltä siipiä tai potkivat siilejä. Voi olla, että he eivät juurikaan käy edes ulkona. Ehkä jonkun on vaikea nousta omasta pelituolistaan. Kenties millään ei ole oikeastaan ihmeemmin väliä.

Sosiaalinen media nimettömyyksineen on maailma, jossa harvoin esiinnymme aivan samanlaisina kuin fyysisissä kohtaamisissa. Olemme ehdottomampia, jyrkempiä, ilkeämpiäkin. Toki meistä voi paljastua myös lempeyttä, jota syystä tai toisesta on vaikea osoittaa luonnossa.

Yleisimmät muutokset tulevat kuitenkin ikävään suuntaan. Pahimmillaan netti-ihminen on perkeleellinen ja julma.

Koska tekijät asiantuntijoiden mukaan jäävät kiinni vain jos tekevät pahan virheen, emme ehkä koskaan saa tietää, millaisia kultapoikia (tai -tyttöjä?) he tekostensa takana ovat. Ehkä kukaan ei olisi voinut heistä tällaista uskoa.

Totta puhuen myös kiristäjät ovat huutavassa avun tarpeessa. Mikäli he ovat aitoja tunteettomia psykopaatteja, vitsit ovat tietysti vähissä. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole. Kun uhreja ei kohdata eikä heihin kosketa, näistä henkisesti nelivuotiaista voi tuntua, että he eivät oikeastaan tee muuta kuin yrittävät ansaita rahaa siistillä konstilla jonka parhaiten osaavat.

Olisi näille pojille (tytöille?) itselleenkin suuri palvelus, jos he jäisivät kiinni ja saisivat apua. Toivottavasti joku vielä tekee sen ratkaisevan mokan.

Sitä odotellessa yhteiskunnan on annettava heidän törkeän rikoksensa uhreille kaikki mahdollinen tuki ja apu. Ihmettelemättä ja vetkuttelematta. Ja odottamatta sitä, että joku heistä yrittää poistua keskuudestamme lopullisesti. Siinä kohtaa aletaan nimittäin kysellä muitakin syyllisiä kuin kiristäjät.

******

Koska aihe oli poikkeuksellisen vakava ja vihastuttava, vitsiosuus jäi nyt väliin. Viittaan siltä osin eiliseen (24.10.) blogiini ”Väistely riittää, Mika Lintilä: Korotukset jäädytettävä”, jossa tarjolla humoristiseksi tarkoitettua taidetta ja musiikkia. Rekommenderas.

TimoPeltonen

Seteliselkärankainen evoluution lopputuote. Altis ilmaiselle nesteytykselle. Tolkun ihmisen mallikappale.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu