Hätähuutoni vielä kerran: Ei saa viedä Suomea EU-velkaunioniin

Vielä kerran: Ei saa viedä Suomea EU-velkaunioniin ilman eduskunnan 2/3 määräenemmistöpäätöstä. (15042021)
Sekä lue kirjoitukseni lopussa löytyvä Tuomas Malisen  lausunto Suurelle valiokunnalle kirjoitettu 29.04.2021

 

Hyvät ja arvoisat kansanedustajat,

 

Tässä hätähuutoni vielä kerran. Pyydän, että harkitsette huolella lopullista ratkaisuanne. Kuten tiedätte, nyt on panoksia pelissä todella paljon. Löytyköön keskuudestanne riittävän suuri enemmistö päättämään, että Suomi  omalta osaltaan EI hyväksy EU-elpymispakettia eikä tee päätöstä  liittää maatamme osaksi nyt synnytettäväksi tarkoitettua EU-velkaunionia — ilman Suomen kansalta saatua oikeutusta. Ilman  laillisia perusteita.

 

Sitten edellisen kirjeeni (3.3.2021) jälkeen, uhkakuvat ovat jatkuvasti vain tarkentuneet. EU:n isojen maiden sekä EU-komission piirissä tarkoitus on aivan kuin väkipakolla  synnyttää uudenlainen EU-velkaunioni ja EU-liittovaltio. Elpymispakettipäätös on vain pieni ensimmäinen askelma. Mutta niinkuin useat arvostetut asiantuntijat Suomessa sanovat, se on aivan  kohtalokas askel. Siltä tieltä  ei ole enää paluuta takaisin. Suuret yhteisvastuulliset lainat ja EU-maiden verottamisoikeuspäätökset ja mitä muuta…  ovat jo odottamassa aivan oven takana.

Suomen vapaakauppaliitto EU:ssa on ollut alkujaan hyödyllinen. Mutta kuten tiedetään, euromaat eivät ole noudattaneet samoja perusarvoja ja nyt eurosta on kehittynyt vahingollinen mm oman maamme kilpailukyvyn suhteen. Elpymisrahasto ei elvytä eikä pelasta vientiämme. (Siihen löytyy sitten kyllä muut keinot.)
Mutta nyt kuitenkin halutaan polkea käyntiin velkaraha-liittovaltiota. Ja kuitenkin on täysin selvä, että nyky-elpymisrahasto ei myöskään riitä pelastamaan EU-rahaliittoa.

 

Nyt Suomella on vielä mahdollisuus sanoa EI KIITOS!  Ja sanoa, että me haluamme aivan itse huolehtia omista asioistamme. Ja me pystymme siihen kyllä. Näin meidän monet pätevät talousasiantuntijamme kertovat. Luotan heihin. En poliittiseen peliin missä ajetaan eteenpäin sammutetuin lyhdyin, eikä kansalle kerrota koko totuutta mitä tulevaisuus tuo mukanaan.   Tälle elpymispaketille meidän tulee sanoa selkeästi EI. Ja niin tulisi muidenkin maiden tehdä. No bail out! Toisten EU-maiden velkoja emme ole koskaan EU:hun liittyessämme sopineet alkaa maksaa. Ei koskaan!  Kunkin maan tulee huolehtia itse omasta taloudestaan, omista veloistaan, omista elämäntavoistaan, budjettikuristaan tai roskalainoistaan.  Niin asiakkaat tai valtiot kuin ko. roskaluottoja myöntäneet isot pankitkin. Suomen kansan hallintavaltaa ei saa siirtää EU-komissiolle. Elvytyspaketin hyväksyminen tekisi juuri tämän asian. Niitä lainoja ei suomalainen pienen pohjoisen maan veronmaksaja ole kutsuttu lyhentämään. Ei koskaan!

 

MITÄ NYT ON TAPAHTUMASSA
Entinen EKP-keskuspankin pääjohtaja ja Italian nykyinen pääministeri Mario Draghi ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron ovat viimeisessä EU maiden huippukokouksessa puhuneet nykyisen elvytyspaketin laajentamisesta ja Draghi ja Macron keskenään sopineet jo jatkomenettelytavoista. Pääministeri Marin oli EU huippukokouksessa myös paikalla.

 

Ohessa Uuden Suomen sivuitla linkitetty asiaan liittyvä tuore uutinen. Sekä pari muutakin:

Tästä syystä Mario Draghi otti eurobondit esiin juuri nyt – Samasta syystä Suomen kannattaa olla hereillä | Uusi Suomi

 

Tästä syystä Mario Draghi otti eurobondit esiin juuri nyt – Samasta syystä Suomen kannattaa olla hereillä

3.4.202109:00

——————————-

Miksi Marin vaikenee esimerkiksi eurobondeista, kun Italian Draghilla on varsin erilainen linja? – Alivaltiosihteeri: ”Ei ole tapana, että keskusteluja kommentoidaan” | Talouselämä (talouselama.fi)

Kommentti: Ei tässä näin pitänyt käydä – Ranska ja Italia haluavat jo kasvattaa EU:n elvytyspakettia – Taloussanomat – Ilta-Sanomat (is.fi)

 

_______________________

 

Arvoisat kansanedustajat.
Keskustelu käy kuumana. EU:n johto on jo valinnut tien mitä pitäisi kulkea. Tielle lähdetään kansallisten EU-elpymispakettien hyväksymisten kautta.
Mutta älköön Suomi lähtekö sille tielle. Me voimme vielä sanoa EI. Ja meidän tulee kyllä käymään hyvin.

 

Arvoisat kansanedustajat.
Te olette nyt todella paljon vartijoina.
Pyydän, että ette ole viemässä Suomea EU-velkaunioniin ilman Suomen kansalta saatua oikeutusta.

Saanen anteeksi kirjeeni puutteelliset muodot.
Viestini ydinsanoma  on kuitenkin aito ja ainakin itselleni vahva. Nyt on mielestäni totinen tosi kysymyksessä.

 

 

Ystävällisesti
Timo Tormas, eläkeläinen
Helsinki


Lue Tuomas Malisen 29.04.2021 kirjoittama lausunto suurelle valiokunnalle: Tähän pisteeseen joutuminen voidaan estää ainoastaan hylkäämällä EU:n elpymisrahastoehdotus ja palauttamalla takaisin EU:n perussopimusten kunnioittaminen.
Lausuntoni suurelle valiokunnalle | Uusi Suomi Puheenvuoro

————————————————————————————-
Ohessa aikaisempi kansanedustajille 03.03.2021 lähettämäni: No bailout / Ei saa viedä Suomea EU-velkaunioniin
Ei saa viedä Suomea EU-velkaunioniin kansanedustajat eduskunta

+5
TimoTormas
Sitoutumaton Helsinki

Eläkeläinen, Helsinki
Naimisissa, 9 lapsenlapsen isoisä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu