Biden teki ”ahtisaaret” ja toi pientä toivoa Gazan murhenäytelmään

Biden teki ”ahtisaaret” ja toi pientä toivoa Gazan murhenäytelmään

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden teki jonkinlaiset ”marttiahtisaaret” ja kävi Israelissa tapaamassa maan tiukkaa johtajaa Benjamin Netanjahua. Biden pitää ehdottoman tärkeänä, että Gazan asukkaille ei kosteta terroristijärjestö Hamasin karmeaa hyökkäystä Israeliin.

Bidenin oli tarkoitus tavata myös arabijohtjia. Mutta se ei valitettavasti onnistunut. Selvästikin Bidenin vierailun vaikutuksesta muutamia amerikkalaisia panttivankeja on sentään vapautettu Gazasta.

Toivottavasti New Yorkin toista miljoonaa juutalaista osaavat arvostaa Bidenin Martti Ahtisaari-linjaa. Rauhanneuvotteluissa pienikin edistysaskel kannattaa yrittää ottaa. Siitä on hyvä yrittää edetä. Ellei yritä, rauha etääntyy edelleen ja sodan kauhut lisääntyvät.

Sekä juutalaiset että palestiinalaiset ovat kokeneet tähän mennessä niin karmeita asioita, että tällä tiellä ei voida jatkaa.

Presidentinlinnassa oli kirja, johon Martti Ahtisaarelle saattoi kirjoittaa tervehdyksen. Siellä oli melkein sadan metrin mittainen jono odottamassa kirjan äärelle pääsyä. Hyytävä viima oli kuin tammikuussa. Siellä piti seisoskella yli puoli tuntia, ennen kuin pääsi sisätiloihin.

Mutta kun asia oli mieluinen, jaksoi kyllä kestää. Ahtisaaren muistokirjan ääressä sai viipyä niin pienen hetken, että ehdin kirjoittaa vain nimeni. Olisin mielelläni kirjoittanut kiitokset rauhan miehelle ja jatkanut, että nyt sotien riehuessa me taas totta tosiaan tarvitsisimme uusia marttiahtisaaria.

Myös Ukrainan murhenäytelmän äärellä meidän kannattaisi miettiä, mitä Martti Ahtisaari tekisi, jos olisi vielä keskuudessamme.

 

ASIASANAT: Joe Biden, Martti Ahtisaari, Rauha

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu