Eikö Labour-pääministeri saa älähtää, kun köyhien palkkoja alennetaan?

Eikö Labour-pääministeri saa älähtää, kun köyhien palkkoja alennetaan?

# Tiistaina 3. joulukuuta 2019 Suomen politiikassa koettiin rajuilma ja ukkoskuuro, vaikka elämmekin synkässä talven kaamoksessa muka leppeää pikkujouluaikaa. Meillä nimittäin potkaisiin pellolle pääministeri, Suomen työväenpuolueesta Demareista eli Suomen Labourista nimeltään Antti Rinne. Hän oli näet erehtynyt sanomaan, ettei valtionyhtiö Postissa saisi harrastaa työehtoshoppailua ja alentaa kurjalla palkalla työskentelevien pakettipostin käsittelijöiden tuloja vielä rutkasti heikommiksi.

Pääministeri eikä edes valtionyhtiöiden asioita hoitava työväenpuolueen Labourin ministeri Sirpa Paatero ei kuulemma saa puuttua tällaisiin asioihin. Jo on merkillistä. Mihin heidän on siis lupa puuttua? Ministerit olivat lisäksi antaneet toimistaan kuulemma harhaanjohtavaa tietoa.

Tässä Suomenmaassa on tuijotettu kautta aikojen kaiken maailman pykäliin. Valehdella saa, mutta ketään ei saa mainita valehtelijaksi. Miten tuollaisessa ilmapiirissä voi keskustella oikeasti mistään? Meillä ei ole tutustuttu siihen, miten reippaasti parlamentissa keskustellaan vaikkapa Britannian ja Australian parlamenteissa, Yhdysvalloista nyt puhumattakaan.  Pääministeri Rinteen oli erotettava ministeri Sirpa Paatero. Sekään ei riittänyt. Myös pääministerin päätä vaadittiin pölkylle.

Tätä pääministerin painostusoperaatiota johti hallituspuolue Keskusta. Heidän mielestään hallituksen ohjelma on mainio mutta ilmapiiri mahdoton, ellei Rinne eroa. Muut hallituspuolueet olivat kyllä valmiita jatkamaan tässä Rinteen hallituksessa. Lopulta tilanne johti siihen, että Rinteen oli lähdettävä presidentti Sauli Niinistön puheille erokirje taskussaan. Hän saa jatkaa tehtävässään virkaa tekevänä, kunnes hänen tilalleen löydetään joku toinen. Demareista ehdolla ovat Sanna Marin ja Antti Lindtman.

Keskusta sai tahtonsa läpi. Hallitusohjelmaa ei vaadittu muutettavaksi. Riitti, kun Rinteelle hankittiin potkut. Keskustan Sirkka-Liisa Anttila pyytää puoluetovereitaan lähiaikoina kertomaan, miksi Antti Rinne ei heille kelvannut. Mitä mieltä on edellinen pääministeri Juha Sipilä?

 

Eikö Jäätteenmäki saanut 2003 hankkia pääministerille tarpeellista tietoa?

# Tällaista tämä Suomen politiikka on. Tuntuu melkein siltä, että tämä olisi ollut kosto vuodesta 2003. Tänä vuonna 2019 Keskusta sai vaaleissa rökäletappion ja Demarit nousivat ykköspuolueeksi, 2003 tappion kokivat Paavo Lipposen Demarit. Pääministeripuolueeksi nousi Keskusta, jonka Anneli Jäätteenmäestä tuli Suomen ensimmäinen naispääministeri. Se oli liikaa Demareille ja Lipposelle. Jäätteenmäelle oli järjestettävä potkut keinolla millä hyvänsä.

Jäätteenmäen ”syntinä” oli se, että hänelle, Suomen ensimmäiselle naispääministerille, ei haluttu antaa tärkeää ulkopoliittista tietoa. Hänet pakotettiin hankkimaan sitä omia teitään. Ja siitä saatiin tekosyy hänen potkuilleen.

Tätä uskomatonta poliittista peliä täällä on ollut pakko seurata vuodesta vuoteen.

 

ASIASANAT: Antti Rinne, Keskusta, Muunneltu totuus, Politiikka

TimoUotila1

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja. Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu