Euroviisuista ja urheilukisoista ulos sulkeminen on tuntuva rangaistus Venäjälle

Euroviisuista ja urheilukisoista ulos sulkeminen on tuntuva rangaistus Venäjälle

Euroviisuista riittää keskustelua. Nykymuotoiset Euroviisut eivät ole aito musiikkikilpailu vaan eräänlainen kansainvälinen sirkustapahtuma. Sellaisia tarvitaan ja kaivataan varsinkin tällaisina huolestuttavina aikoina kuin nykyään. Yleisön on hyvä päästä miettimään jotain muutakin kuin Ukrainan murhenäytelmää tai luontokatoa.

Kun Euroviisuista keskustellaan, ei olisi hyvä kiistellä liikaa kilpailusta ja tuloksista. On syytä ymmärtää, että kulttuurin ja musiikin vertailu on aina makuasia. Tärkeintä on itse tapahtuma. Tällaisessa tapahtumassa tärkeintä on yhdessä olo ja tunnelma.

Euroviisut on myös rauhantapahtuma, johon kansainvälistä rauhaa rikkoneet maat eivät saa osallistua. Euroviisuista ja urheilukilpailuista pois suljetut maat ja niiden kansalaiset saavat tuntea olevansa syyllisiä. Se on sopiva ja tuntuva rauhanomainen rangaistus raakalaismaiseen hyökkäykseen syyllistyneelle Venäjälle.

 

P. S.

En suinkaan tarkoita, että tämä kansainvälisestä kulttuurista ja urheilusta pois sulkeminen olisi ainoa ja riittävä rangaistus Venäjälle. Tarvitaan ilman muuta järeitä sotilaallisia toimia. Mutta kulttuurista ja urheilusta sulkeminen on tapa, jonka sanoma leviää ilman lisätoimia tavallisten venäläisten olohuoneisiin ja kertoo ilman mitään lisiä, mitä Venäjän toimista ajatellaan muualla maailmassa. Euroviisuilla ja urheilulla on suuri merkitys Kremlin propagandan torjumisessa.

 

 

ASIASANAT: Euroviisut, Venäjä

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu