Hallitus horjuu, kun ”Kepu pettää aina”

Hallitus horjuu, kun ”Kepu pettää aina”

Hallituksen ministerit ovat istuneet jo seitsemän päivää suunnittelemassa tulevan politiikkansa linjoja. Tilanne on se, että Keskusta ei oikein tunne sopivansa tuohon joukkoon. Kukaan ei enää osaa arvata, kaatuuko Sanna Marinin (Sdp) hallitus tähän.

Keskustan linja on todella uskomaton. Viime eduskuntakaudella puolue teki Juha Sipilän hallituksessa yhdessä Perussuomalaisten ja Kokoomukssen kanssa tosi oikeistolaista politiikkaa. Itse Sipilä oli talouspolitiikassa selvästi Kokoomuksen oikealla puolella.

Sitten vaaleissa v. 2019 Keskusta sai rökäletappion – ja hyppäsi mukaan vasemmistolaiseen hallitukseen. Nyt sitten kuntavaalit lähestyvät. Uusi puoluejohtaja Annika Saarikko yrittää hypätä ulos ja todistaa, ettei Keskusta sentään noin vasemmistolainen ole. Tässä tulee väkisinkin mieleen vanha sananlasku, että Kepu pettää aina…

 

Tiistaina tuli vielä järisyttävä uutinen eduskunnan perustuslakivaliokunnasta. Siellä päätettiin yhden äänen enemmistöllä, että eduskunnan pitää saada 2/3 enemmistö, jotta se voisi hyväksyä EU:n elvytysohjelman. Kaiken lisäksi yksikin EU-maa voi torjumalla kaataa koko valtavan paketin.

Keskustan perustuslakivaliokunnan jäsenet olivat vaatimassa tuota 2/3 enemmistöä. Kokoomus on kuitenkin niin EU-myönteinen puolue, että se aikoo ”uhrautua” ja pelastaa tuon paketin äänestämällä tyhjää eduskunnassa. Kepu oli hallituksessa hyväksymässä tuota EU-pakettia, jota se nyt on kaatamassa nurkan takana perustuslain avulla. Tässä taidettiin taas nähdä uusi esimerkki siitä, että Kepu pettää aina.

Jaa, mutta tuo Kepu oli Keskustapuolue. Se oli silloin se. Mutta nyt meillä Suomen Keskusta. Keskustan etuna on se, että voi vapaasti ja luontevasti hypätä oikeistolaiseen tai vasemmistolaiseen hallituskoalitioon tilanteen ja tunnelman mukaan.

 

ASIASANAT:  Juha Sipilä, Keskusta, Sanna Marin

+1
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu