Hallitus, järki käteen ja neuvottelemaan työehdoista!

Hallitus, järki käteen ja neuvottelemaan työehdoista!

# Ulkomaankauppaa haittaavat lakot ovat alkamassa. Oli todella merkillistä, että Petteri Orpon hallitus ei ollut valmis neuvottelemaan tämän tyelämän katastrofin välttämisestä. Nyt tilanne on myös sisäpolitiikassa hämärän peitossa. Kansainvälisissä suhteissa olemme eläneet sumussa jo vuoden 2022 helmikuun 24. päivästä eli yli kaksi vuotta. Tuolloin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Sanovat, ettei lakoista ole pahempaa haittaa tavalliselle kansalle. Ulkomaiset hedelmät alkavat kyllä vähentyä ja kadota kauppojen hyllyiltä. Niinhän asianomaisten kuuluukin sanoa.

Jos lakot jatkuvat pidempään, hankaluuksia ilmenee päivä päivältä enemmän. Ja ennen kaikkea valtion velka kasvaa ja suomalaisten yritysten luotettavuus tavaroiden toimittajana heikkenee.

Toivottavasti tämä panee Petteri Orpon hallituksen luopumaan älyttömästä kovuudestaan näissä asioissa. Ammattiyhdistysliikkeelle tämä on jonkinlaista eloonjäämistaistelua – ja köyhälle kansalle kysymys siitä, mitä tehdä, kun rahat eivät riitä edes vuokraan ruoasta ja muusta puhumattakaan.

 

ASIASANAT: Lakot, Oikeudenmukaisuus, Työehdot

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu