Hienoa, Mikko Kuusi, ettet ole keplotellut rahojasi veroparatiiseihin!

Hienoa, Mikko Kuusi, ettet ole keplotellut rahojasi veroparatiiseihin!

Päivän suuri kotimaanuutinen oli vuoden 2022 kovatuloisimpien julkistaminen. Selkeä ykkönen on Woltin perustaja Mikko ”Miki” Kuusi, jolla verotettavia tuloja oli 79,5 miljoonaa euroa. Parilla seuraavaksi suurituloisemmilla Pekka Kopralla rahaa oli kertynyt lähes 54 ja Ilkka Paanasella 29 miljoonaa euroa.

Nämä ovat kaikki nuorehkoja yrittäjiä, jotka ovat onnistuneet aloittamaan jonkin hyvin tuottoisan bisneksen tai myyneet sellaisen. He sanovat mielellään maksavansa veroja, jotta vähävaraisemmatkin pärjäisivät. Niin varmaan kuuluukin sanoa Suomessa tänään.

Missä ovat sitten varsinaiset ökybisnesmiehet, Björn Wahlroos ja muut? He ovat sijoittaneet rahansa veroparatiiseihin. Wahlroos on peräti siirtänyt koko varallisuutensa Ruotsiin, jossa on kuulemma paremmat keplottelumahdollisuudet.

Tuo Wolt-bisnes minua kyllä hieman panee miettimään. Siinä nuoret miehet ajelevat vaarallisen näköisillä yksipyöräisillä vekottimilla ruokalaatikoita tilaajille. Se on ymmärtääkseni 0-sopimustyötä, jossa ei olla lainkaan työsopimussuhteessa vaan tehdään erillisiä kuljetuksia, joista saa rahaa mutta ei muita etuuksia. Mitenkähän on työsuhdeterveydenhoidon laita?

Jotenkin se tuntuu orjatyöltä. Mutta hyvä bisnes se on Kuusen Mikon miljoonista päätellen. Tosin hän on myynyt sen Yhdysvaltoihin. En oikein ymmärrä tuota logiikkaa. Mutta hyvä joka tapauksessa, että Suomeen tulee rutkasti verorahaa.

 

ASIASANAT: Tulot, Verot, Veroparatiisit

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu