Hyvät herrat, elämme Suomessa naisten valtakautta!

Hyvät herrat, elämme Suomessa naisten valtakautta!

# Suomen poliittinen kulttuuri on tänä merkillisenä koronapandemian vuonna 2020 muuttunut perusteellisesti. Joulukuussa 2019 pääministeri vaihtui demarien Antti Rinteestä demarien Sanna Mariniksi. Sitten tuli korona, joka on hallinnut uutisia koko vuoden.

Nyt syksyllä pandemia on jopa kiihtymässä. Ja Suomen naisenemmistöinen hallitus on tullut suomalaisten koteihin melkein päivittäin pitämällä asian johdosta tiedotustilaisuuksia komentamalla, määräämällä ja suosittelemalla kasvomaskeista, käsideseistä ja turvaetäisyyksistä milloin mitäkin.

Hiljattain katsoin televisiosta hallituksen kyselytuntia, jolloin ministeriaitiossa istui pelkästään seitsemän naisministeriä eikä yhtään miestä. Ja eduskunnan ”puhemiehen” paikalla istui nainen, Keskustan Anu Vehviläinen.

Ilmankos oppositiopuolue Kokoomus on Petteri Orpon ja Kai Mykkäsen johdolla yrittänyt epätoivoisesti löytää aihetta hallituksen kaatamiseen välikysymyksen avulla. Korona on vain liian epämääräinen aihe vallankin, koska Suomi on selvinnyt toistaiseksi koronapandemiasta paremmin kuin useimmat muut maat.

Joku on jo huomannut, että Kokoomus ei jaksa enää taistella naisvaltaista ajan henkeä vastaan. Niinpä Elina Lepomäki on nähty yhä useammin puhumassa Kokoomuksen nimissä, koska ”herrakerhojen” valta tuntuu tässä maailmanajassa yhä tympeämmältä. Jopa Perussuomalaisten Jussi Halla-aho on antanut yhä enemmän tilaa Riikka Purralle ja muille naisoletetuille.

Tämä naisten esiinmarssi on tervetullutta tässä kovin vanhoillisessa maailmassa.  Suomi sopii myytinmurtajaksi. Niinpä Suomi oli maailman ensimmäinen maa, jossa naiset saivat äänestää ja pääsivät kansanedustajiksi jo vuonna 1907, jolloin Suomi ei EU-maa vaan tsaarin Venäjän suuriruhtinaskunta.

 

 

# Sama naisvaltikka oli tuntuvilla, kun Jussi-gaalassa palkittiin vuoden 2019 parhaita kotimisia elokuvia. Eniten Jussi-patsaita keräsi ohjaaja-käsikirjoittaja Miia Tervon Aurora. Elokuvan pääosissa näyttelevät Mimosa Willamo, Amir Escandari, Oona Airola, Miitta Sorvali, Ria Kataja, Chike Ohanwe, Hannu-Pekka Björkman, Pamela Tola ja Elà Yildirim, siis enimmäkseen naisia. Jokohan Kaurismäen veljesten ja kumppanien polvet tutisevat?

 

ASIASANAT: Elokuva, Naiset, Politiikka

TimoUotila1

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja. Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu