Julmat teot ja karmeat aatteet veivät juhannusilon

Julmat teot ja karmeat aatteet veivät juhannusilon

Kuulin leppeissä juhannustunnelmissa uutisen Oslon ampumistapauksesta. Juhannuksen lempeä ilo lensi roskikseen. Siellä Norjassa on joku iranilaistaustainen ammuskellut homobaarissa, tappanut kaksi ja haavoittanut paria kymmentä.

Tämä teko on yhdistetty Pride-viikkoon, jonka mielenosoitus on Oslossa peruttu turvallisuussyistä. Surullista, hyvin surullista. Tällainen tapaus vaurioittaa taas kerran länsimaalaisten ja muslimien suhteita, vaikka kysymyksessä on ilmeisesti yhden ihmisen raaka hulluus.

Samaan aikaan Yhdysvalloissa on korkein oikeus puuttunut aborttilainsäädäntöön. Käytännössä tilanne on sellainen, että useimmissa republikaanien hallitsemissa osavaltioissa abortti on kielletty, kun sen sijaan demokraattien hallitsemissa osavaltioissa naisilla on oikeus määrätä omasta ruumiistaan.

Abortin ja homouden vastustajat käyttävät myös runsaasti rahaa ulkomailla aatteidensa ajamiseksi.  On myös arveltu, että Trump aikoo käyttää tätäkin asetta pyrkiessään uudelleen valtaan. Viime kerralla Trumpin takana oli sotarikollinen Putin.

On vielä syytä tietää, että aborttikielto ei suinkaan lopeta abortteja, vaan niitä tehdään salaa vaarallisella tavalla naisten terveyttä vaarantaen. Ja nämä suurimmat kärsijät ovat pelkästään köyhää kansaa, joilla ei ole varaa maksaa lääkäripalveluista eikä matkustaa inhimilliseen osavaltioon.

Yhdysvaltain republikaanien linjoilla näissä homo- ja aborttiasioissa nykyeduskunnassa on näkyvimmin eräs Suomen puolueista. Sen nimen jätän armollisesti mainitsematta.

 

ASIASANAT: Homot, Pride, Trump

+8
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu