Kansalle ja tsaarille kerrotaan kaunistettua kuvaa Ukrainan ”rauhanoperaatiosta”

Kansalle ja tsaarille kerrotaan kaunistettua kuvaa Ukrainan ”rauhanoperaatiosta”

Olemme taas seurannut uutisia murheellisesta Ukrainan sodasta. Sotilasasiantuntijat sanovat, että Venäjä on onnistunut hyökkäyksissään surkeanlaisesti. He ovat sitten purkaneet pettymystään hyökkäämällä siviilien kimppuun.

Nyt olisi sitten Putinin joukkojen hankittava jonkinlaista menestystä ennen toukokuun 9. voiton päivän paraateja. Putinin soturit ovat päättäneet valloittaa ainakin Ukrainan itäiset eniten venäjänkieliset ja muka -mieliset alueet. Sekään ei ole helppoa. Jatkuvasti piiritetyssä Mariupolissa on valtava määrä ihmisiä, joita Venäjä on kehottanut antautumaan. Mutta niin ei ole tapahtunut. Nyt pelätään, mitä siitä seuraa

Venäjä ei ole avannut Mariupolin väelle edes turvallisia pakoteitä. He ilmeisesti pelkäävät, että väki pyrkii joukolla länteen, vaikka Kremlin propaganda on pitänyt tuota itäisten maakuntien väkeä Moskova-mielisinä.

Murheelliselta, todella murheelliselta siis näyttää tuo Ukrainan tilanne. Pahinta on, ettemme voi auttaa oikein kunnolla eli sotavoimilla. Hyvä, että voimme sentään avustaa ihmisiä heidän jokapäiväisissä tarpeissaan. Tosin sekään apu ei mene ainakaan Mariupoliin perille.

On myös todella murheellista, että Venäjä ja Ukraina eivät ole pystyneet sopimaan edes vankien vaihdosta. Kumpikin osapuoli esittää sotatapahtumista omaa  yksipuolista kuvaansa.

Ukrainalaiset eivät halua tehdä pienimpiäkään myönnytyksiä, jotta eivät vaikuttaisi heikoilta. Venäjän sodanjohto ei ole rohjennut kertoa kansalleen edes sitä, että ukrainalaiset onnistuivat upottamaan panssarilaiva Moskvan. Olisi kiva tietää, onko sitä kukaan marsalkoista edes uskaltanut paljastaa tsaari Putinille.

 

ASIASANAT: Sotapropaganda Ukraina, Venäjä

0
+1
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu